WordPress Yönetici Alanı Nasıl Özelleştirilir? WordPress Panel Özelleştirme!

1 min read

WordPress kontrol panelinizin istemediğiniz ek dağınıklıklara sahip olduğunu hiç hissettiniz mi? Bazen ek temalar, eklentiler tarafından eklenir veya belki de varsayılan widget’lardan birini beğenmezsiniz. Bu yazımızda size WordPress yönetici alanını (Dashboard) herhangi bir kod yazmadan nasıl özelleştirebileceğinizi göstereceğiz.

Bu eğitim için WordPress’teki “Ekran Seçenekleri ” özelliğini kullanacağız.

Bunun dezavantajı, ayarları kullanıcı bazında kaydetmesidir. Çok yazarlı bir blogunuz varsa , bu hafta serideki bir sonraki yazımızı okumak isteyebilirsiniz.

WordPress yönetici alanınızı açarsanız, sağ üst tarafa bakın: Ekran Seçenekleri etiketli bir sekme var. Üzerine tıklamak, onay kutuları ve radyo düğmeleri içeren bir menü getirecektir.

Gördüğünüz gibi oldukça fazla seçenek var. Kontrol panelinizde istemediğiniz her seçeneği işaretleyebilirsiniz.

WordPress yönetici alanındaki bazı sayfalar için isterseniz daha fazla sütun ekleyebilirsiniz. Bazı zamanlar WordPress eklentileri de buraya seçenekler ekleyebilir. Örneğin, WordPress SEO eklentisi, gönderiler sayfasında gösterebileceğiniz ve gizleyebileceğiniz SEO seçenekleri ekleyecektir.

Yazma panelinizin düzenlenme şeklini beğenmiyorsanız, kutuları oraya da sürükleyip bırakabilirsiniz. Ancak ayrıca, tıpkı kontrol paneli gibi şeyler ekleyebilir ve kaldırabilirsiniz. Ekran Seçenekleri Sekmesine tıklayın ve kullanmadığınız kutunun işaretini kaldırmaya başlayın.

Sıkça sorulan en büyük soru, arka uçta gösterilen yorum sayısının nasıl artırılacağıdır. Varsayılan olarak yalnızca 20’yi gösterdiğinden, ancak bazı kullanıcılar moderatörlük yaparken işi kolaylaştırdığı için 50 yorum görmek isteyebilir. Peki bu, Ekran Seçenekleri ile de elde edilebilir. Sadece Yorumlar sayfasına gidin ve Ekran Seçenekleri’ni tıklayın.

WordPress yönetici panelinin hemen hemen her sayfasında Ekran Seçenekleri sekmesine sahipsiniz. Tamamen acemi iseniz ve kodları düzenlemek istemiyorsanız. Bu, WordPress Kontrol Panelinizi özelleştirmenin en iyi yöntemidir.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe