Web Sunucunuz Tarafından Yapılan PHP Güncellemeleri WordPress Sitelerinizi Nasıl Etkiler?

3 mins read

WordPress, PHP programlama dilinde yazılmıştır. Sunucu tarafı bir dildir, yani dinamik olarak WordPress sayfaları oluşturmak için web barındırma sunucunuzda çalışır.

Bu yazıda, web sunucunuz tarafından yapılan PHP güncellemelerinin WordPress sitelerinizi nasıl etkilediğini açıklayacağız. Ayrıca, web sitenizde herhangi bir çakışma veya kesinti süresinden kaçınmak için yapabileceğiniz şeyleri tartışacağız.

Web sunucunuz tarafından yapılan bir PHP güncellemesinin sorunsuz gitmesi gerekiyor, ancak aynı zamanda çok yanlış da gidebilir. Her şey web barındırıcınıza ve sunucularını nasıl yapılandırdıklarına bağlıdır.

Bu nedenle, kullanıcılarımıza en iyi WordPress barındırma hizmetini seçmelerini öneriyoruz , böylece bu sunucularla ilgilenen birinci sınıf mühendisler olduğunu bilirler.

WordPress siteniz için güvenilmez bir web barındırıcısı seçmek, güncelleme sırasında veya sonrasında beklenmeyen kesintilere neden olabilir ve daha iyi bir ana bilgisayara geçmek dışında yapabileceğiniz hemen hemen hiçbir şey yoktur.

WordPress ve PHP Güncellemeleri

WordPress, açık kaynaklı programlama dili PHP kullanılarak geliştirilmiştir . Bu makaleyi yazarken, WordPress en az PHP 5.6.20 veya daha üst sürümünü gerektirir. PHP için mevcut olan mevcut kararlı sürüm 7.3.8’dir.

Çoğu paylaşımlı barındırma sağlayıcısı şu anda sunucularında yüklü olan PHP 7.0.+ sürümünü sunmaktadır.

Bazı web sunucuları, PHP sürümünüzü kontrol panelinden değiştirmenize bile izin verebilir. Web sunucuları tarafından PHP’nin en son ve en yeni kararlı sürümlerinin kullanılmamasının çeşitli nedenleri vardır, ancak en yaygın neden, en son sürümlerin bazen bazı PHP uygulamalarını bozabilmesidir.

Ancak, çok geride kalmak da istemiyorlar. Şu anda PHP 5.6.+ gereken minimum sürümdür ve genellikle php 7.0+ önerilir.

Sunucunuz PHP’yi Güncellediğinde Yapmanız Gerekenler

Web barındırıcınız muhtemelen zaten binlerce WordPress sitesine ev sahipliği yapıyor. Her şeyin yolunda gittiğinden ve müşterilerin hizmette herhangi bir aksaklık hissetmediğinden emin olmak için ellerinden gelen her önlemi alacaklardır.

Aldığınız bildirim, güncelleme hakkında bilgi sahibi olmanızı ve herhangi bir terslik olup olmadığını kontrol etmenizi sağlar. Bu güncellemenin işleri bozması pek olası olmasa da, bir geri dönüş planına sahip olmak her zaman iyidir.

Her şeyden önce, kullanıcılarımıza her zaman WordPress sitelerini düzenli olarak yedeklemelerini öneririz. BackupBuddy, VaultPress veya BackWPup gibi otomatik bir yedekleme çözümünüz yoksa, bunlardan birini kurmanın veya en azından web sitenizin manuel bir yedeğini oluşturmanın zamanı gelmiştir.

Yedeklemelerden sonra yapmanız gereken bir sonraki şey, WordPress’in en son sürümünü çalıştırdığınızdan emin olmaktır. Ayrıca tüm eklentilerinizin ve temalarınızın güncel olduğundan emin olun.

Güncellemeler ekranına gidin ve mevcut güncellemeleri yükleyin.

WordPress’in kendisi ve en popüler WordPress eklentileri PHP güncellemesinden etkilenmeyecektir. Ancak, bazı eklentilerin çalışmayı durdurması mümkündür.

PHP güncellemesi nedeniyle sitenizdeki bir eklenti çalışmayı durdurduysa, destek için eklenti yazarıyla iletişime geçmeniz veya bir alternatif bulmanız gerekir.

Bir PHP Güncellemesi WordPress Sitenizi Bozarsa Ne Yapmalısınız?

Bir PHP güncellemesinin WordPress sitenizi bozma olasılığı çok düşüktür. Ancak, ücretsiz ve ücretli eklentilerin bolluğu nedeniyle, tek bir zayıf kod satırı hataya neden olabilir.

Yapmanız gereken ilk şey, bu hataya neden olan bir eklenti veya tema olmadığından emin olmaktır. Bunu yapmak için tüm WordPress eklentilerinizi devre dışı bırakın ve varsayılan bir WordPress temasına geçin.

Bu, sorununuzu çözmezse, web barındırıcınızın destek ekibiyle iletişime geçin. Karşılaştığınız sorunun zaten onların bildiriminde olması ve size yardımcı olmaları için iyi bir şans var.

Web barındırıcınız size yardımcı olamıyorsa, yeni bir WordPress kopyası yüklemeyi deneyin ve ardından WordPress sitenizi yedekten geri yükleyin.

Bunların hiçbiri yardımcı olmazsa, belki de WordPress barındırma hizmetinizi değiştirme zamanı gelmiştir.

Bu kılavuzun, web barındırıcınız tarafından yapılan PHP güncellemelerinin WordPress sitenizi nasıl etkilediğini anlamanıza yardımcı olduğunu umuyoruz. Geri bildirim ve sorularınız için lütfen aşağıya bir yorum bırakın.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe