Umut Güner kimdir? Umut Güner biyografisi nedir? Umut Güner hayatı!

2 mins read

Umut Güner İstanbul’un Tuzla ilçesinde doğmuştur. Eğitim hayatına Tuzla’da başlayarak ilk okul, orta okul ve lise eğitimlerini burada tamamlamıştır. Üniversite lisans eğitimini almak için Balıkesir Üniversitesi Tarih bölümüne kayıt olmuş ve bu üniversite bünyesinde tarih lisans eğitimi almıştır. Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde başarılı bir öğrenci olarak ön plana çıkan çıkan Umut Güner tarih bölümü lisans eğitimi boyunca her dönem üniversite ve dekanlık tarafından onur belgesine layık görülmüştür. Lisan eğitimini burada tamamlayan Umut Güner bu üniversiteden yüksek not ortalaması ile mezun olmuştur.

Tarih bölümünden aldığı lisans mezuniyeti sonrasında ise felsefe bölümünde yüksek lisans eğitimi almak için İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde lisansüstü eğitimine başlamıştır. Bu üniversitede yüksek lisans felsefe dersleri almış fakat tez döneminde Felsefe bölümü master eğitimini yarıda bırakmıştır. Bu süreç içerisinde akademik çalışmalara ara veren Umut Güner ilerleyen zaman içerisinde Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine başlamıştır.

Tarihçi ve yazar Umut Güner erken yaşlarından itibaren muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulunmuştur. Yine erken yaşlarından itibaren muhtelif dergi ve gazetelerde makaleler ve popüler tarih yazıları yazmış ve yayınlamıştır. Umut Güner bu faaliyetlere ek olarak kitap çalışmaları ve akademik makaleler yayınlamıştır. Tarihçi, Umut Güner, Ortaçağ Tarihi, Siyaset ve İktidar Felsefesi, Politik Kuramlar ve Amerika Birleşik Devletleri Tarihi gibi farklı alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

2020 yılında İnternette akademik tarih yayıncılığı alanında özgün içerikler üreten tarih akademisi Tarih Enstitüsü‘nü kurdu. tarihenstitusu.com web sitesi olarak yayın hayatına başlayan Tarih Enstitüsü girişimi tarih alanında akademisyenlerin desteği ile akademik niteliklere sahip yayınlar üreten bir platform olarak hizmet vermeye devam ediyor.

2021 yılında gelindiğinde ise Umut Güner, Amerika Gazetesi girişimini kurmuştur. amerikagazetesi.com web sayfasında hizmet veren Amerika Gazetesi, Türk ve ABD tarihi ilişkileri ile dostluğunu destekleyen bağımsız bir girişimdir. ABD ve Türkiye özelinde haber, tarihi ve kültürel paylaşımlar yapılan platformda ABD ve Türk dostluğunu sürdürmeyi amaçlamaktadır.

Umut Güner’in Yayınlanmış Kitapları

Tarih Musahabeleri –DİB Yayınları
Tarihte Fütüvvet ve Ahilik – Ötüken Neşriyat

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe