Türk Amerikan Spor Derneği, Amerikan futbolu efsanelerini Türk öğrencilerle buluşturuyor
Türk Amerikan Spor Derneği, Amerikan futbolu efsanelerini Türk öğrencilerle buluşturuyor
/

Türk Amerikan Spor Derneği, Amerikan futbolu efsanelerini Türk öğrencilerle buluşturuyor

1 min read

Türk Amerikan Spor Derneği Başkanı Jacob Serdar Tuygun, “Amerikan futbolu efsaneleri öğrencilerle buluşacak” dedi. Türk Amerikan Spor Derneği, Türkiye’deki üniversitelerde tanınmış olmaya başlayan Amerikan futbolu ve yetenekli sporcuların keşfi adına Amerikan Futbol Ligi’nden sporcularla iletişime geçti.

Türk Amerikan Spor Derneği Başkanı Jacob Serdar Tuygun, Türkiye’de tanınmış olmaya başlayan Amerikan futboluna katkı sağlamak amacıyla girişimlere başladı. İlk olarak Amerikan Futbol Ligi (NFL) eski sporcuları Byron Williams ve Ryan Moats ile bir araya gelen Başkan Tuygun, sporcuları Türkiye’ye getirerek üniversitelerde kurulu Amerikan futbol takımları ile kampta buluşturmayı hedefliyor. Erkekler ve kadınlarda yetenekli oyuncuları Amerika’daki üniversitelerden çağrı ve burs verilmesi amaçlanan proje kapsamında daha ardından NBA yıldızları getirilerek burslar sağlanması amaçlanıyor.

2020 senesinde yapılması plan edilen fakat pandemi nedeniyle mecburen ara verdiği projenin yaşama geçirileceğini ifade eden Tuygun, “Bu proje gerçekte yeni değil. 2020 senesinde yaşama geçirecektik. Fakat pandemi girince mecburen tehir etmek mecburiyetinde kaldık. İlk etapta Amerikan futbolu olarak işe başlayacağız ama bildiğiniz gibi bizim Dallas’ta futbol kulübümüz de var. Yine gelişen dönemlerde basketbol içersinde bu projeyi uygulamaya koyacağız. Yeni trend bulunduğu amacıyla Amerikan futboluyla başlıyoruz” diyerek projeden gerektiğince emin konuştu.

Kaynak: Haberkriz

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe