The Unknown Warrior kimdir? The Unknown Warrior hayatı ve biyografisi!

1 min read

Bilinmeyen Savaşçı, Westminster Abbey’de Birinci Dünya Savaşı’nın ölümü, özellikle bilinen mezarı olmayanlar için bir anıt olarak gömüldü.

1920’de, İngiltere’deki Birinci Dünya Savaşı’nın ölümünü anmak için düzenlenen törenlerin bir parçası olarak, bilinmeyen bir asker, denizci veya havayolunun yurtdışında işaretlenmemiş bir mezarda yatan cesedinin Westminster Abbey’de gömülmek üzere İngiltere’ye iade edilmesi önerisi vardı. Bu, ülkeleri için ölen, ancak ölüm yeri bilinmeyen veya cesedi kimliği belirsiz kalan herkesi sembolize etmekti.

Fikrin, Batı Cephesinde papaz olarak hizmet eden rahip David Railton’dan geldiği düşünülmektedir. Bilinmeyen Savaşçı seçiminin nasıl yapıldığına dair birkaç versiyon var, ancak genellikle 7 Kasım 1920 gecesi Batı Cephesi’ndeki ana İngiliz savaş alanlarının her birinden dört ila altı ceset çıkarıldığına, ve kuzey Fransa’daki St Pol’deki şapele getirildi. Her biri Union Jack ile kaplanmıştı. Fransa’daki İngiliz birliklerinin komutanı ve Flanders, Tuğgeneral LJ Wyatt bir tanesini seçti. Bu, Boulogne’ya götürülen bir tabutun içine yerleştirildi ve HMS Verdun’da Dover’a taşındı. Diğer bedenler yeniden gömüldü.

11 Kasım 1920 sabahı – Birinci Dünya Savaşı’nı sona erdiren ateşkesin ikinci yıldönümü – Bilinmeyen Savaşçının cesedi Cenotaph’a bir geçit töreninde çekildi. Edwin Lutyens tarafından tasarlanan Whitehall’daki bu yeni savaş anıtı daha sonra George V tarafından açıldı. Saat 11’de iki dakikalık bir sessizlik oldu ve daha sonra ceset Westminster Abbey’e götürüldü ve burada batı ucuna gömüldü. nef. Organizatörlerin şaşkınlığına, mezardan sonraki hafta, yaklaşık 1.250.000 kişi manastırı ziyaret etti ve yer şu anda dünyanın en çok ziyaret edilen savaş mezarlarından biri. Mezarın üzerinde yazılı olan metin İncil’den alınmıştır (2 Tarihler 24:16): ‘Onu krallar arasında gömdüler, çünkü Tanrı’ya ve evine doğru iyilik yapmıştı.’

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe