The Economist'ten Sansasyonel Kapak: Amerika Bölünmüş Devletleri
The Economist'ten Sansasyonel Kapak: Amerika Bölünmüş Devletleri
/

The Economist’ten Sansasyonel Kapak: Amerika Bölünmüş Devletleri

1 min read

İngiltere merkezli Economist dergisi, Kaliforniya ve Teksas’ta çıkarılan iki yasaya dikkat çekti ve ABD’nin olası bir bölünmenin eşiğinde olduğunun altını çizdi.

İngiliz Ekonomist, Dünya Gündemi hakkında birden fazla kapak yayınlayarak tartışmalara yol açtı ve bir zamanlar tartışılan “Amerika Birleşik Devletleri’nin dağılacağı” teorisini kapağa koydu.

Amerika Birleşik Devletleri‘nde süregelen ırkçılık, eşit olmayan gelir dağılımı ve eyaletler arasındaki tutarsız yasal uygulamalar, ülkenin dağılacağına dair söylentilere son zamanlarda eklendi.

Özellikle Cumhuriyetçi Donald Trump döneminde ülkedeki toplumsal çatlaklar derinleşti ve Demokrat aday Joe Biden’ın seçimleri kazanmasının ardından Kongre binasına yapılan baskın ABD’de yeni bir iç savaş korkusuna neden oldu.

Bu çerçevede Biden yönetimindeki Amerika devlet birliği açısından sağlam bir zeminde gibi görünse de, göründüğü gibi değil.

İngiliz The Economist dergisi Kaliforniya ve Teksas’ta çıkarılan iki yasaya dikkat çekerek ABD’nin olası bir bölünmenin eşiğinde olduğuna dikkat çekti. Kaliforniya’da benzinle çalışan araçların satışı 2035’ten itibaren yasaklanırken, Teksas’ta “federal hükümetin kürtaj yasağına rağmen” dedi. İngiliz dergisi kapak analizinde “Amerika Birleşik Devletleri bölündü” başlığını attı ve Özgürlük Anıtı’nın ayakta durmaya çalışırken bacaklarını açmış bir fotoğrafıyla ABD’nin bölünmeye ne kadar yakın olduğuna dikkat çekti.

5/5 - (3 votes)
Haber Oku
Tidings Globe