Salgın hastalık film listesi? Salgın hastalıklar ile ilgili yapılmış filmler neler? Bulaşıcı hastalıkları konu alan filmler nedir? Salgın filmleri! Virüs filmleri!

4 mins read

Corona virüsün dünya çapında bir salgın hastalığa dönüşmesi ve ölüm vakalarının oldukça ciddi oranda olması herkesi endişelendiriyor. Tarih boyunca birçok kez farklı türlerde salgın ve bulaşıcı hastalıklar olmuştur. Koronavirüs yol açtığı tehlikeli boyut ve şiddeti ile bütün insanlığı tehdit ediyor. Film sektöründe de salgın ve bulaşıcı hastalıklar her zaman merak konusu olmuş ve senaryolarla işlenmiştir.

Salgın hastalık filmlerinde işlene konular, karakterlerin davranışları ve psikolojisi aslında hepimiz için birer ders niteliğinde. Her ne kadar film de olsalar bize felsefi bir bakış açısı sunuyorlar ve salgın hastalıklara karşı bize ipuçları ile tavsiye sunuyorlar. Bu nedenle corona virüsünün bütün insanlığı tehdit ettiği şu günlerde evinizde ailecek izleyip bilinçleneceğiniz e meşhur ve dikkat çeken salgın hastalıkları fimlerini sizin için listeledik.

World War Z – Dünya Savaşı Z – 2013

Eski Birleşmiş Milletler çalışanı Gerry Lane, orduları ve hükümetleri deviren ve insanlığın kendisini yok etmekle tehdit eden bir zombi salgını durdurmak için zamana karşı bir yarışta dünyayı dolaşıyor.

Twelve Monkeys – 12 Maymun – 1995

Twelve Monkeys
Twelve Monkeys

Hastalık tarafından tahrip edilen gelecekteki bir dünyada, gezegende insan nüfusunun çoğunu yok eden insan yapımı virüs hakkında bilgi toplamak için bir hükümlü zamanında geri gönderilir.

Contagion – Salgın – 2011

Contagion
Contagion

CDC bir çare bulmak için çalışırken sağlık uzmanları, hükümet yetkilileri ve sıradan insanlar kendilerini dünya çapında bir salgının ortasında bulurlar.

28 Days Later – 28 Gün Sonra – 2002

28 Days Later
28 Days Later

Gizemli, tedavi edilemez bir virüsün İngiltere’ye yayılmasından dört hafta sonra, bir avuç kurtulan sığınak bulmaya çalışır.

Flu – Grip – 2013

Flu
Flu

Kaos, ölümcül, havadan bulaşan bir virüsün Güney Kore şehrinin nüfusunu Seul’den 20 km’den daha az bir şekilde enfekte ettiğinde ortaya çıkar.

Carriers – Veba – 2009

Carriers
Carriers

Viral bir salgından kaçan dört arkadaş, yakında herhangi bir virüsten daha tehlikeli olduklarını öğrenir.

Train to Busan – Zombi Ekspresi 2016

Train to Busan
Train to Busan

Viral bir salgından kaçan dört arkadaş, sonra herhangi bir virüsten daha tehlikeli olduklarını öğrenir.

Blindness – Körlük – 2008

Blindness
Blindness

Bir şehir, anlık beyaz körlük salgını tarafından tahrip edilir.

Love in the Time of Cholera – Kolera Günlerinde Aşk – 2007

Love in the Time of Cholera
Love in the Time of Cholera

Genç yaşta güzel Fermina tarafından reddedilen Florentino, yetişkin hayatının çoğunu kırık kalbini iyileştirmek için umutsuz bir girişim olarak karnaval işlerine ayırıyor.

Infection – Enfeksiyon – 2004

Infection
Infection

Venezuela’da yeni bir kuduz virüsü salgını ve oğlunu bulaşıcı hastalıktan kurtarmaya çalışan bir baba hakkında bir film.

Perfect Sense – Yer Yüzündeki Son Aşk 2011

Perfect Sense
Perfect Sense

Salgın hastaları duyusal algılarını soymaya başladığında bir şef ve bir bilim adamı aşık olur.

Quarantine – Karantina – 2008

Quarantine
Quarantine

Bir televizyon muhabiri ve kameramanı, insanları kana susamış katillere dönüştüren gizemli bir virüsün patlak vermesinden sonra CDC tarafından karantinaya alınan bir binanın içinde sıkıştı.

The Happining – Mistik Olay – 2008

The Happining
Mistik Olay – The Happening

Bir fen bilgisi öğretmeni, karısı ve genç bir kız, enfekte olanların intihar etmesine neden olan bir vebadan kurtulmak için mücadele eder.

Panic In The Streets – Caddelerde Korku – 1950

Panic In The Streets
Panic In The Streets

New Orleans’daki bir doktor ve polis, pnömonik veba ile enfekte olmuş bir katilin bulunması için sadece 48 saate sahiptir.

Outbreak – Tehdit – 1995

Outbreak
Outbreak

Ordu doktorları, bir Afrika maymunu tarafından Amerika’ya getirilen bir Kaliforniya kasabasına yayılan ölümcül bir virüsün tedavisi için mücadele ediyorlar.

The Crazies – Salgın – 2010

The Crazies
The Crazies

Garip ve güvensiz bir uçak kazasından sonra, alışılmadık bir toksik virüs şirin bir tarım kasabasına girer. Genç bir çift karantinaya alınır, ancak birkaç kişinin yardımıyla hayatta kalmak için savaşırlar.

Virus – Virüs – 2019

Virus

Kerala’daki ölümcül Nipah virüsü salgını ve salgının kontrol altına alınmasına yardımcı olan birkaç kişinin cesur mücadelesinin gerçek bir yaşamı.

Resident Evil – Ölümcül Deney – 2002

Resident Evil
Resident Evil

Özel bir askeri birlik, güçlü, kontrol dışı bir süper bilgisayarla ve bir laboratuvar kazasından sonra et yiyen yaratıklara dönüşen yüzlerce bilim insanıyla savaşır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe