Orlando'da gezilecek yerler nereler? Orlando'da neler yapılır? Orlando görülecek yerler neler?
Orlando'da gezilecek yerler nereler? Orlando'da neler yapılır? Orlando görülecek yerler neler?
/

Orlando’da gezilecek yerler nereler? Orlando’da neler yapılır? Orlando görülecek yerler neler?

1 min read

Orlando, Florida, ABD’de yer alan bir şehir ve turistlerin özellikle ailelerin ilgisini çeken birçok tema parkı ve eğlence merkezi ile ünlüdür. İşte Orlando’da gezilmesi ve yapılması gereken bazı aktiviteler:

  1. Walt Disney World: Bu, dünyanın en büyük ve en popüler tema parkıdır. Beş ayrı parkı vardır: Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios, Disney’s Animal Kingdom ve Typhoon Lagoon.
  2. Universal Studios Florida: Bu tema parkı, Harry Potter dünyasının yer aldığı Wizarding World of Harry Potter dahil birçok popüler film ve televizyon temalı atraksiyonlar sunar.
  3. SeaWorld Orlando: Bu sualtı parkı, yunus gösterileri, balina şovları, su altı hayvanları sergileri ve su kaydırakları sunar.
  4. Kennedy Uzay Merkezi: Bu, NASA’nın uzay programının yönetildiği bir tesis ve uzay tarihine ilişkin sergiler, etkinlikler ve turistik geziler sunar.
  5. Orlando Science Center: Bu bilim merkezi, interaktif sergiler, planetaryum gösterileri, bilim atölyeleri ve daha fazlasını sunar.
  6. Gatorland: Bu park, Florida timsahlarının yaşadığı bataklık alanında yer alır ve timsahlar, krokodiller ve diğer egzotik hayvanları barındırır.
  7. Madame Tussauds Orlando: Bu müze, gerçek boyutlu balmumu heykelleri ile dünya çapında ünlü kişilikleri sergiler.

Orlando’da ayrıca alışveriş merkezleri, golf sahaları, doğal parklar ve göller gibi birçok farklı aktivite de mevcuttur.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe