Amerika Vizesi için Gerekli Evraklar Nedir? Amerika Vizesi için Hangi Evraklar Lazım?
Amerika Vizesi için Gerekli Evraklar Nedir? Amerika Vizesi için Hangi Evraklar Lazım?

Netflix nedir?

2 mins read

Netflix, 190’dan fazla ülkede 100 milyondan fazla üyesi, orijinal dizileri, belgeselleri ve uzun metrajlı filmler de dâhil olmak üzere günde 125 milyon saatin üzerinde televizyon dizisinin ve filminin keyfini çıkardığı dünyanın önde gelen internet üzerinden verilen bir eğlence servisidir. Üyeler, istedikleri zaman, istedikleri zaman, istedikleri yerde, İnternet üzerinden bağlı herhangi bir ekranda izleyebilmektedir. Üyeler, hepsi reklam veya taahhütler olmadan izleyebilir, oynayabilir, duraklatabilir ve devam ettirebilmektedir.

Netflix görüntüleme deneyimini televizyon veya film tarafından zor ulaşılabilecek ölçüde kişiselleştirmeyi amaçlayan bir öneri sistemi benimsemiştir. Bunu, kullanıcının platformla yaptığı her etkileşimi hesaba katmasını ve yorumlamasını sağlayan kullanıcı verilerini izleyerek yapmıştır. Bu, yalnızca kullanıcının izlediği şeyleri değil aynı zamanda hangi platformda, günün hangi saatinde ve ne kadar süreyle izlediklerini de içermiştir. Bu, her kullanıcının platformda oturum açtıklarında ne izleyebileceklerini tahmin etmek için kullanılan bir profil oluşturmuştur. Netflix’i çoğu akış hizmetinden ayıran dört şey vardır: Seyirci izleme davranışları hakkında veri toplaması, küresel bir pazara sahip olması, mevsimlere göre çoğu içeriği sipariş etmesi ve gelir sağlamak için ücretli aboneliklere dayanmasıdır. Bunlar Netflix’in oluşturduğu ve benzersiz bir görüntüleme deneyimi sağladığı içeriği etkileyen unsurlardır.

Netflix ilk yıllarında kablolu ağlar tarafından belirlenen bir metodu izler. Örneğin, HBO ve AMC, her iki dağıtım şirketi de uygunsuz ve kısıtlanmayan yayın ağları için çok önceden orijinal içerik üretmeye başlamışlardır. HBO, 1972 yılında bu duruma öncülük etmiş ve 1980’lerin sonlarına kadar orijinal içerikler üretmeye başlamamasına rağmen (Birçokları için 1999’da The Sopranos dizisiyle sınırlı içerik üretmiş), ilk kez 2012’de kısmi olarak yayınlanan Norveç-ABD yapımı Lillyhammer dizisi Netflix’in ilk orijinal içeriği olmuştur. Böylece şirketin kuruluşundan 5 yıl sonra Netflix, internet yayınları üzerinden film ve televizyon programlarını başlatmıştır Sadece bir yıl sonra Netflix, hem House of Cards dizisini hem de eleştirmenlerin ve izleyenlerin beğenisini kazanan Orange is the New Black yayınlamıştır.

Netflix, dijital dönemi oluşturan dağıtım, sendikalaşma ve izleyici alışkanlıklarında ki değişikliklerin önemli bir kaynaşması olarak yayınlarını sürdürmektedir. Bugün Netflix; bilgisayarlar, tabletler, cep telefonları ve geleneksel televizyon setlerinde bir dizi kesintisiz erişim noktasıyla her yerde izlenme stratejisini genişletmektedir. İzleyiciler istedikleri zaman, nasıl isterlerse, arzu ettikleri yerde Netflix’i izleyebilmektedirler.

Rıfat Erkek

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe