Tayfun Selen kimdir? Tayfun Selen biyografisi nedir Tayfun Selen görevi nedir?
Tayfun Selen kimdir? Tayfun Selen biyografisi nedir Tayfun Selen görevi nedir?

Materyallerin Hazırlanması

1 min read

AEP uygulaması sırasında katılımcılara her bir modül için hazırlanan kitaplar verilecektir. Ayrıca çeşitli üniteler bazında hazırlanmış bilgi ve çalışma yapraklarıyla da eğitim sunumları desteklenecektir. Eğiticiler de kendilerine sunulan materyaller arasında örnek powerpoint sunuları bulacaklardır. Tüm bu materyaller, ele alınan konuların somutlaştırılması amacıyla çok sayıda örnekler içermektedir. Yerel uygulamalarda bu örneklerin eğitim grubuna uygunluğu dil ve içerik açısından denetlenmelidir.

Eğiticiler bu örneklerin zenginleştirilmesi ve katılımcıların kültürüne uygun hâle getirilmesi için zaman ayırmalı ve hazırlık yapmalıdırlar. Bu düzenlemeleri basılı materyaller üzerinde uygulamak imkânı olmadığı için uygun görülen içerikler not alınarak yeri geldiğinde katılımcılara aktarılabilir. Ayrıca eğitim sonunda hazırlanacak bir raporla Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ekibini de bilgilendirerek AEP’in güncellenmesine katkıda bulunulabilir.

AEP materyallerinin tamamı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı web sitesinde yer almaktadır. Bu materyaller basılı olarak da Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden temin edilebilir. Eğiticiler uygulama öncesinde katılımcılara dağıtılacak materyallerin bir listesini çıkararak bunları temin etmelidirler. Bu materyallerden özellikle katılımcı kitaplarının ve etkinlik yapraklarının dersler öncesinde hazır hâlde tutulması gerekir.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe