Kara Prens Edward kimdir? Kara Prens Edward hayatı ve biyografisi!

1 min read

Edward asla kral olmasa da – babası III. Edward’dan önce öldü – yüz yıl savaşında Fransızlara karşı önemli zaferlerle büyük bir ortaçağ askeri kahramanı olarak hatırlanıyor.

Edward, 15 Haziran 1330’da Edward III’ün en büyük oğlu Oxfordshire’daki Woodstock’da doğdu. 1343’te Galler prensi kuruldu. Erken yaşta askeri parlaklık gösterdi ve Fransız ordusunun sadece 16 yaşındayken Crecy Savaşı’ndaki yenilgisinde önemli bir rol oynadı. 1355’te babasının teğmenine atandı. Gascony ve ertesi yıl Fransız kral mahkumunu alarak Poitiers’de Fransızlara karşı önemli bir zafer daha kazandı.

1362’de Edward Kentli Joan ile evlendi ve babası tarafından Aquitaine ve Gascony prensi kuruldu. Edward ve karısı yeni Fransız alanlarında yaşamaya gitti. 1367’de Edward Kastilya Kralı Pedro’yı restore etmek için İspanya’ya bir sefer başlattı ve kuzey Kastilya’daki Najera Savaşı’nda zaferle tekrar kendini kanıtladı. Edward Aquitaine’ye döndü ve burada İspanyol seferi için vergi toplayarak soylularla popülerliğini kaybetti. Ona karşı isyan ettiler ve 1370’de Edward Limoges şehrini kuşattı. Düştüğünde, 3.000 nüfusu katledildi. Bir yıl sonra Edward İngiltere’ye döndü.

Edward, 8 Haziran 1376’da 45 yaşında, muhtemelen İspanya’da sözleşmeli bir hastalıktan öldü ve Canterbury Katedrali’ne büyük bir ihtişamla gömüldü. Küçük oğlu Richard, bir yıl sonra III. Edward’ın yerini aldı.

Yaşamı boyunca Woodstock Edward’ı olarak biliniyordu. Kara Prens unvanı ölümünden sonra gelişti ve giydiği kara zırhı ifade edebilir.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe