Joseph James DeAngelo kimdir? Joseph James DeAngelo hayatı ve biyografisi!

6 mins read

Golden State Killer, 1970’lerde ve 80’lerde Kaliforniyalıları terörize eden seri bir tecavüzcü seri katildir. Katil, DNA kanıtı 2018’de Joseph DeAngelo’nun Haziran 2020’de suçlu olduğunu iddia eden tutuklanmasına yol açana kadar onlarca yıl boyunca büyüktü.

Golden State Killer, 1970’lerde ve 80’lerde Kaliforniya’da meydana gelen bir dizi hırsızlık, tecavüz ve cinayetten sorumludur. 1976’dan 1979’a kadar, Kuzey Kaliforniya’daki 40’tan fazla tecavüz, Doğu Bölgesi Rapisti olarak adlandırılan bir saldırgana atfedildi. 1979 ve 1986 yılları arasında Güney Kaliforniya’da, Orijinal Gece Avcısı olarak adlandırılan bir seri katil on kişinin hayatını aldı. 2001 yılında DNA analizi, bu tecavüzlerin ve cinayetlerin, suç yazarı Michelle McNamara’nın “Altın Devlet Katili” olarak etiketlediği aynı fail tarafından işlendiğini ortaya koydu. 2018’de eski bir polis memuru olan Joseph DeAngelo, Golden State Killer’e bağlı 13 cinayet ve diğer suçlarla tutuklandı ve suçlandı. Haziran 2020’de DeAngelo suçlu bulundu.

Tecavüzcü ve katil olmadan önce, Golden State Killer 1974-75’te Kuzey Kaliforniya’daki Visalia kentindeki bir dizi hırsızlıktan sorumluydu. Visalia Ransacker, içine girdiği evlerden küçük kupalar aldı ve ayrıca kadın iç çamaşırı çekmecelerinden geçerek zaman harcadı. 1975 yılında, Ransacker bir genç kızı kaçırmaya çalıştı; babası araya girdi ve öldürüldü.

Haziran 1976’da, Golden State Killer ile bağlantılı olan ilk bildirilen tecavüz Sacramento İlçesinde gerçekleşti. Bu saldırıyı Sacramento İlçesi’nin doğu kesiminde daha fazla saldırı izledi. Kriminal kariyerinin bu noktasında, Golden State Killer Doğu Bölgesi Rapisti olarak bilinmeye başladı. 1976-1979 yılları arasında Kuzey Kaliforniya’da 40’tan fazla kadına saldırırdı.

Bu suçlar sırasında Golden State Killer genellikle kurbanların evlerinde saatler geçirdi, bazen yemek yemek ya da ağlamak için saldırılara ara verdi. Ayrıca mücevher veya fotoğraf gibi kişisel eşyaları çaldı. Başlangıçta, yalnız ya da çocuklarla birlikte olan kurbanlarından ikisi sadece 13 olan kadınları ve kızları hedef aldı, ancak 1977’de çiftlere saldırdı. Sık sık bir eve girer, erkek bir kurbanı erkek partnerini bağlar ve bağlı adamın sırtına bulaşıklar yerleştirirdi. Tecavüzcü, bu eşyalar düşerse çiftini öldüreceği konusunda uyardı, sonra kadın kurbanına saldırmaya devam edecekti. Bazı kurbanlar daha sonra saldırganlarının telefon görüşmeleriyle alay konusu oldu.

Golden State Killer tarafından yapılan saldırılardan önce telefon görüşmeleri geliyordu. Oyunculuktan önce hedeflerini hissetmek için evleri – genellikle tek katlı evleri – ve mahalleleri gözetliyor gibiydi. Tecavüzler devam ederken, Sacramento bölgesindeki terörist sakinler yüksek alarma geçti, yeni kilitler satın aldı ve kendilerini silahlandırdı. Davadaki bir memur daha sonra, “Toplumdaki korku, daha önce hiç görmediğim bir şey gibiydi. İnsanlar gittikleri her yerden korkuyorlardı.” Dedi.

1977’de Golden State Killer, Sacramento dışındaki Stockton’da bir kurbana tecavüz etti. Kısa süre sonra Modesto, San Jose ve Contra Costa County’deki kurbanların peşinden gitti. 1978’de köpeklerini yürüyen bir Sacramento İlçesi çiftini öldürdü ve öldürdü. 1979’dan sonra kuzey Kaliforniya’daki seri tecavüzler durdu.

1979’un sonlarına doğru, Altın Devlet Katili güney Kaliforniya’daki insanları hedef alıyordu. Kadın kurbanlara tecavüz etmeye devam etti, sonra onları ve erkek ortaklarını (varsa) acımasızca öldürdü. 1979-1986 yılları arasında Santa Barbara, Ventura ve Orange İlçeleri’ndeki Golden State Killer tarafından 10 heteroseksüel çift ve iki bireysel kadın öldürüldü.

Altın Devlet Katili’nin saldırıları, genellikle bir kayak maskesi takan ve kurbanlarının ellerini bağlayan tecavüzcü gibi benzerliklerle bağlantılıydı. Polis, 9 numara ayakkabı giyen, yaklaşık 5 feet, 9 inç boyunda ve askeri veya kolluk eğitimi almış genç bir beyaz erkek aradıklarına inanıyordu. Bununla birlikte, DNA analizi şüphelileri izlemek ve hatta bir adamın tüm bu suçlardan sorumlu olduğunu doğrulamak için mevcut değildi.

Altın Devlet Katili’nin güney Kaliforniya cinayetleri farklı yargı bölgelerinde gerçekleşti, bu nedenle bu cinayetleri birbirine bağlamak zaman aldı. Öldürülen çiftte bulunan karmaşık düğümler nedeniyle başlangıçta bir katil, Elmas Düğüm Katili’ne atfedildi. Creek Katili’nin Santa Barbara yakınlarındaki Goleta’daki iki çiftin ölümlerinden sorumlu olduğu söyleniyordu. Golden State Killer’ı takip eden bazı kişiler, suçlularının seri cinayete tırmanıp tırmanmadığını merak ettiler, ancak bu şüpheler resmi bir soruşturma caddesiyle sonuçlanmadı.

Güney Kaliforniya’daki cinayetler arasındaki benzerlikler nihayetinde müfettişlerin onları birlikte gruplandırmasına yol açtı. Şüphelilerini Orijinal Gece Avcısı olarak adlandırdılar (onu başka bir Kaliforniya seri katili olan Gece Avcısı’ndan ayırt etmek için). Ve Golden State Killer’ı araştıran birçok departman tecavüz için zamanaşımından sonra – 1970’lerde sadece üç yıl sonra – delilleri yok etmiş olsa da, 2001’de Doğu Bölgesi Rapist ve Original’in doğrulaması için DNA analizine yetecek kadar kaldı. Gece Avcısı aynı adamdı. 2011 yılı civarında, suç yazarı McNamara hala büyük katili ve tecavüzcüyü “Altın Devlet Katili” olarak adlandırdı.

Haziran 2016’da, Golden State Killer tarafından bilinen ilk saldırıdan 40 yıl sonra, FBI ve Sacramento İlçe Bölge Avukatlığı, soruşturmada yardım için 50.000 dolar ödül teklif etti.

DeAngelo, 1973-1979 yılları arasında iki farklı kuzey Kaliforniya topluluğunda polis memuru olarak görev yaptı. 1979’da çekiç ve köpek kovucu hırsızlık yapmaktan tutuklandıktan sonra gücü terk etti.

Joseph James DeAngelo, 8 Kasım 1945’te Bath, New York’ta doğdu. Çocukluğunun bir kısmını Sacramento bölgesinde geçirdi, ABD Donanması’nda Vietnam’da görev yaptı ve California Eyalet Üniversitesi Sacramento’da ceza adaleti okudu. Bir zamanlar, Golden State Killer’in kurbanlarından birinin ağladığını hatırladığı Bonnie adlı bir kadınla nişanlandı. İlişki boşanmadan önce üç kızı olan başka bir kadınla evlendi.

DeAngelo bir süpermarket dağıtım merkezinde 27 yıl tamirci olarak çalıştı. 2017 yılında emekli oldu.

Müfettişler, DNA Devlet kanıtlarını Golden State Killer’in genetik profilini oluşturmak için kullandılar. 2017’nin sonlarında, bu profili bir şecere veritabanına yüklediler. Bu, DeAngelo ile bir aile bağlantısını ortaya çıkardı. Yetkililer, Golden State Killer’in suçlarından DNA’ya bir eşleşme olduğu iddia edilen DeAngelo’dan “atılan DNA” toplamaya devam ettiler. 24 Nisan 2018’de 72 yaşındaki DeAngelo tutuklandı.

DeAngelo, soygun amacıyla 13 cinayet ve 13 adam kaçırma suçlamasıyla suçlandı. Herhangi bir tecavüzle suçlanamamıştı çünkü bu suçlar için zamanaşımı süresi dolmuştu.

Mart 2020’de DeAngelo ömür boyu hapis cezası karşılığında suçlu bulunmasını teklif etti. Savcılar başlangıçta ölüm cezasını aramak istedikleri için anlaşmayı geri çevirdiler, ancak Haziran 2020’de çıkan haberlerde, DeAngelo’nun suçluyu reddetmek karşılığında ölüm cezası alması konusunda bir anlaşmaya varıldığı belirtildi.

29 Haziran 2020’de DeAngelo 26 suçlamanın tümünü suçladı ve şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

McNamara çevrimiçi ve Los Angeles dergisi için o zaman çözülmemiş suçlara daha fazla dikkat çeken Golden State Killer hakkında yazdı. McNamara, yazısına ek olarak, katili ve tecavüzcüyü bulmaya çalışan birçok sivil hafızasından biriydi. Dava ve araştırmacı yolculuğu hakkında bir kitap yazdı: Karanlıkta Gideceğim. McNamara, kitabı bitmeden 2016’da yanlışlıkla aşırı dozdan öldü, ancak kocası aktör Patton Oswalt, tamamlanmasını denetledi. Şubat 2018’de yayınlandıktan sonra en çok satanlar haline geldi.

Ben de Karanlıkta Gideceğim diye de adlandırılan 2020 tarihli bir belgesel, McNamara’nın katili aramasına dayanıyordu.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe