Jill Biden kimdir? Jill Biden biyografisi nedir? Jill Biden hayat hikayesi nedir?
Jill Biden kimdir? Jill Biden biyografisi nedir? Jill Biden hayat hikayesi nedir?

Jill Biden kimdir? Jill Biden biyografisi nedir? Jill Biden hayat hikayesi nedir?

3 mins read

Jill Biden, Ed.D., Amerika Birleşik Devletleri’nin First Lady’si, bir topluluk kolej eğitimcisi ve en çok satan yazardır. Dr. Biden ayrıca 2009-2017 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin İkinci Hanımı olarak görev yaptı.

ERKEN YAŞAM VE KARİYER 

Jill Tracy Jacobs Biden Bonny Jean Godfrey Jacobs ve Donald Carl Jacobs’un Hammonton, New Jersey, 3 Haziran 1951 tarihinde doğdu. Beş kız en eski, o sadece dışında Philadelphia Willow Grove, Pennsylvania’da büyüdü. Daha sonra, 1969 yılında Üst Moreland Lisesi’nden mezun 1975 yılında İngilizce olarak lisans derecesi ile Delaware Üniversitesi’nden mezun. 

1976’da Jill Biden, Wilmington’daki St. Mark’s Lisesi’nde İngilizce öğretmeye başladı. Daha sonra Claymont Lisesi’nde okuma uzmanı oldu. O sırada, West Chester Üniversitesi’nde okuma uzmanlığı ile Eğitim Yüksek Lisansı’na da devam ediyordu. İlk yüksek lisansını 1981 yılında tamamladı. 

1975’te o zamanki Senatör Joe Biden ile tanıştı. 1977’de New York’taki Birleşmiş Milletler Şapeli’nde evlendiler ve iki oğlu Beau ve Hunter’ın annesi oldu. Kızları Ashley, 1981’de doğdu.

Jill Biden, Rockford Center psikiyatri hastanesinde İngilizce öğretirken, aynı zamanda Villanova Üniversitesi’nden İngilizce Yüksek Lisans derecesi aldı. 1993 yılında Delaware Technical Community College’da bir işi kabul etti. 2007 yılında Delaware Üniversitesi’nden eğitim liderliği alanında Eğitim Doktoru (Ed.D.) aldı.

Joe Biden Başkan Yardımcısı olduğunda ve Biden ailesi Washington DC’ye taşındığında, Dr. Biden kariyerine Northern Virginia Community College’da devam etti ve sekiz yıllık görev süresi boyunca öğretmenlik yaptı.

İKİNCİ BAYAN

İkinci Hanımefendi olarak Dr. Biden, topluluk kolejlerini, askeri aileleri ve dünyadaki kadın ve kızların eğitimini savunmaya odaklandı.

Obama-Biden Yönetimi 2008 ekonomik durgunluğundan kurtulmaya odaklanırken, Dr. Biden, toplum kolejlerinin ülke ekonomisindeki kritik rolünün altını çizmek için çalıştı. Başkan Obama ile Topluluk Kolejleri üzerine ilk Beyaz Saray Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı ve topluluk kolejleri ve işverenler arasındaki endüstri ortaklıklarını vurgulamak için Community College to Career Bus Tour’a liderlik etti. Ayrıca College Promise Ulusal Danışma Kurulu’nun onursal başkanı oldu ve topluluk kolejlerini çalışkan öğrenciler için ücretsiz hale getirme çabalarına öncülük etti.

Bir Deniz Kuvvetleri Komutanının kızı ve Delaware Ordusu Ulusal Muhafızlarında bir asker olan Binbaşı Beau Biden’in annesi Dr. Biden, uzun zamandır askeri ailelerin savunuculuğunu yapıyor. İkinci Leydi olarak, hizmet üyelerini, gazileri, ailelerini, bakıcılarını ve hayatta kalanları desteklemek için bir girişim olan First Lady Michelle Obama ile Güçleri Birleştirmeyi başlattı. Ayrıca 2012’de, babası Beau’nun Irak’a konuşlandırıldığı yıl, Dr. Biden’ın torunu Natalie’nin gözünden ailelerinin konuşlandırma konusundaki deneyimlerinin hikayesi olan Unutma, Tanrı Birliklerimizi Korusun adlı bir çocuk kitabı yayınladı. . 

Beyaz Saray’daki ilk görev süresi boyunca, Dr. Biden yaklaşık kırk ülkeyi ziyaret ederek askeri üsleri, hastaneleri ve mülteci kamplarını ziyaret etti ve kadınlar ile kız çocukları için eğitim ve ekonomik güçlenmeyi savundu.

Dr. Biden’ın daha fazla kanser eğitimi ve önlenmesi için savunuculuğu, dört arkadaşına meme kanseri teşhisi konduğunda 1993 yılında başladı. O yıldan sonra, Delaware’li liseli kızları erken teşhisin önemi konusunda eğitmek için Biden Göğüs Sağlığı Girişimi’ni başlattı. Dr. Biden ve ardından Başkan Yardımcısı Joe Biden, 2015 yılında oğulları Beau’yu beyin kanserinden kaybettikten sonra, Beyaz Saray Kanseri Moonshot aracılığıyla bildiğimiz kadarıyla kanseri sona erdirmek için ulusal bir taahhüdün itilmesine yardımcı oldular. 

OBAMA-BİDEN YÖNETİMİNDEN SONRAKİ HAYAT 

Obama-Biden Yönetimi’nin ardından, zamanın eski Başkan Yardımcısı Biden ve Dr. Biden, Biden Vakfı ve Biden Kanser Girişimi’ni başlattı. 

Onun New York Times çok satan anı, Işık girer Nerede: Kendim keşfetme, Yuva Bina 2019 yılında yayımlandı ona ikinci çocuk kitabı izledi Joe Biden Hikayesi: Joey 2020 yılında yayınlandı.

FİRST LADY 

First Lady olarak Dr. Biden, eğitim, asker aileleri ve kanserle mücadele için çalışmalarına devam ediyor. Northern Virginia Community College’da yazarlık profesörüdür.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe