Hint-Pasifik'te Amerikalılar fark yaratıyor
Hint-Pasifik'te Amerikalılar fark yaratıyor
/

Hint-Pasifik’te Amerikalılar fark yaratıyor

1 min read

Vietnam’da yaşayan ve Keep Hanoi Clean’i kuran ABD’li İngilizce öğretmeni James Kendall, 2018’de “Çevre için iyi bir şey yapmak istedim” dedi. Bu yıl 23-25 ​​Ocak tarihlerinde düzenlenen yıllık temizlik aynı zamanda insanlarla tanışmak ve yaşadığı topluluğa katkıda bulunmak için harika bir yol oldu.

Keep Hanoi Clean, kirlilikle mücadele etmek, atık yönetimini iyileştirmek ve başkentteki yeşil alanı artırmak için binlerce gönüllüyü işe aldı.

İşte diğer ABD vatandaşlarının Hint-Pasifik bölgesini için yaptıkları çalışmalar.

Genç liderler yetiştirmek

Washington Eyalet Üniversitesi’ne devam eden Trevor Gile ve Polonyalı eşi Agnieszka Tynkiewicz-Gile, 2002 yılında Kamboçya’yı ziyaret ettikten sonra, ülkenin ekonomik olarak dezavantajlı insanlarına yardım etme ve ekonomik kalkınmayı artırma fırsatı gördüler.

Çift, uygulamalı öğrenme ve proje tabanlı eğitim yoluyla liderlik becerilerini öğretmek için 2012 yılında Liger Liderlik Akademisi’ni kurdu. Phnom Penh’deki akademi, Kamboçya’nın her yerinden öğrencilere tam burs sunmaktadır.

Kurucular web sitelerinde “Öğrencilerimizi Kamboçya’nın gelecekteki sosyal ve ekonomik kalkınmasını yönlendirmeye hazırlıyoruz” diyor. “Bir soruna en yakın olanlar, genellikle, bunu yapacak araçlar sağlandığında onu en çok çözebilenlerdir.”

Teknolojiyi kullanarak çevreyi korumak

ABD’li yazılım mühendisi Drew Gray, Fransız Polinezyası’ndaki çevrecilerin iklim krizi tarafından vurgulanan mercan resiflerini korumalarına yardımcı olmak için bir yapay zeka platformu geliştirdi.

Coral Gardeners , Tahiti kıyılarındaki mercan resiflerini izlemek için ReefOS’u geliştirmesi için Gray’den yardım aldı. Bir sualtı kamerası ve sensör ağı kullanan ReefOS, verileri gerçek zamanlı olarak izleyerek grubun mercan resiflerinin sağlığını anlamasını ve çözümleri belirlemesini sağlayacak.

Gray, Ekim ayında “En sevdiğimiz sözlerden biri, ‘Ölçemediğiniz bir şeyi iyileştiremezsiniz'” dedi. “Restorasyon çabalarımız sırasında ve sonrasında resif sağlığını ölçerek, ekosistem üzerindeki etkimizi ölçebilir ve bu geri bildirimi yöntemlerimizi geliştirmek için kullanabiliriz.”

Kaynak: Share America

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe