Göz makyajı temizleyicilerinde olması gereken özellikler nelerdir?

1 min read

Makyaj pek çok kadın için vazgeçilmez günlük rutinler arasında yer alan kişisel bakım uygulamalarından biridir. Makyaj rutin olunca haliyle makyaj temizleme de günlük bir rutin olarak hayatımızda yer almakta. Makyaj temizliği sağlıklı ve bakımlı bir cilt için son derece önemlidir. Nasıl yapıldığı kadar hangi ürünlerle yapıldığı da büyük bir öneme sahiptir. Özellikle göz makyajı ve göz makyajı temizliği…

Bilindiği gibi göz çevremiz cildimizin diğer bölgelere kıyasla daha hassas olan bölgesi. Dolayısıyla bu bölgeye yapılacak olan işlemlerde biraz daha dikkatli ve özenli olmamız gerekiyor. Makyaj temizliğinde bu bölgenin makyajdan arındırıldığından emin olunması da büyük önem taşıyor. Göz makyajı temizlenirken göz çevresinin ve cildimizin yorulmaması da gerekmekte.

Peki…

Göz makyajı nasıl temizlenir?

Göz makyajı temizlenirken uygun formda, göz için hazırlanmış olan makyaj temizleyiciler tercih edilmelidir. Bu işlem için losyonlar, kremler, makyaj temizleme mendilleri mevcuttur. Çoğunlukla losyonlar tercih edilmektedir. Losyonlar uygun bir pamuğa veya makyaj temizleme pedine birkaç damla dökülür ve göz çevresi nazik hareketlerle, bastırılmadan, yavaşça temizlenir.

Göz makyajı temizleyicilerinde olması gereken özellikler nelerdir?

Göz kapaklarınızı tahriş etmeden göz makyajınızı nazikçe ve kolayca temizlemelidir.
Tahrişe neden olmamalıdır.
Alerjik olmamalıdır.
Göz çevresini kurutmamalıdır.

Suya dayanıklı göz makyajını ve rimeli zorlamadan çıkartmalıdır.
Yağlı bir kalıntı bırakmamalıdır.
Kullanımdan sonrasında cilde temizlik ve ferahlık hissi vermelidir.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe