FED Faiz Kararını Açıkladı! 2023 Mart FED Faiz Kararı Nedir? Altın ve Dolar Nasıl Etkilendi?
FED Faiz Kararını Açıkladı! 2023 Mart FED Faiz Kararı Nedir? Altın ve Dolar Nasıl Etkilendi?
/

FED Faiz Kararını Açıkladı! 2023 Mart FED Faiz Kararı Nedir? Altın ve Dolar Nasıl Etkilendi?

1 min read

ABD Merkez Bankası’nın (FED) Mart ayı faiz toplantısı kararı gündeme damgasını vurmaya devam etti. Fed’in faiz beklentileri küresel piyasalar tarafından yakından izlenirken, ABD bankacılık krizinin ardından merkez bankasının faiz oranlarına nasıl odaklanacağı merak ediliyor. Faiz kararı, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla açıklandı. İşte Fed’in Mart 2023 faiz toplantısı tarih ve saati ile faiz kararı hakkında merak edilen her şey…  

Son dakika Fed faiz kararı… Hepimizin bildiği gibi Fed, yılın ilk Fed faiz karar toplantısında politika faizini 25 baz puan artırarak %4,50-4,75 aralığına yükseltti. Gelişmelerin ardından piyasalarda Fed’in (FED) Mart ayı toplantı tarihi ve yeni faiz kararı için umutlar yüksek.

Federal Rezerv Açık Piyasa Komitesi (FOMC), bu yılki ikinci faiz oranı kararını açıkladı. Sonuç olarak, FOMC politika faizini 25 baz puan artırarak %4,75-5 aralığına yükseltti.

Federal Açık Piyasa Komitesi beklentiler doğrultusunda bir karar alarak faiz oranlarını Şubat’ta 25 baz puan, Aralık’ta ise 50 baz puan artırdı. Önceki dört toplantıda faiz oranlarının 75 baz puan artırılmasına karar verildi. Nihai kararla birlikte son dokuz toplantıda politika faizini toplam 475 baz puan artırdı.

Moody’s, federal fonlama oranında 25 baz puanlık bir artış beklediğini ve “bankacılık sistemindeki stres yoğunlaşırsa, Fed’in durumu değerlendirmek için faiz artırmayı bırakabileceğini” söyledi.

Hatta bazı ekonomistler Fed’in faiz oranlarını sabit tutabileceğini bile söylediler. Dünyanın merakla beklediği Fed faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası (Fed), politika faizini 25 baz puan artırdı. Sonuç olarak, Fed politika faizini 2007’den bu yana en yüksek aralığına yükseltti.

5/5 - (2 votes)
Haber Oku
Tidings Globe