E2 Yatırımcı Vizesi
E2 Yatırımcı Vizesi
//

E2 Yatırımcı Vizesi İle Amerika’da Yeni Bir Hayat Kurmak İster Misiniz?

3 mins read

Özellikle son bir yıldır Amerika’da yaşam konularının araştırıldığı ve yeni bir hayata başlamak isteyenlerin karşına çıkan E2 vizesi ticari anlaşmalı yatırımcı vizesi olarak bilinir. ABD ile olan ticaret anlaşmasının sayesinde tüm Türk vatandaşları bu vizeye başvurabilir.

Alt sınır olarak en az 100 bin dolar sermaye ile ABD’de bulunan bir şirketi, bir ticari teşebbüsü geliştirmek amacıyla yatırım yapanlara veya bu yatırıma konu olan şirketi yönetmek amacıyla ABD’de bulunmak isteyenlere E2 yatırımcı vizesi verilir.

E2 YATIRIMCI VİZESİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Yatırım yoluyla E2 yatırımcı vizesine sahip olan kişiler ABD’de oturma ve ticaret yapma hakkını elde ederler. Bununla birlikte varsa eşi ve 21 yaş altı evli olmayan çocukları da bu vizeden faydalanabilir, ailecek Amerika’da hayal ettiği yaşama kavuşabilirler. Yatırımcı vizesini alan kişinin eşine de yasal olarak çalışma hakkı veren E2 vizesi, çocuklara da ücretsiz okuma hakkı da veriyor. Çocuklar eğitim alırken sadece okul kütüphanelerinde çalışma hakkı veriliyor ve E2 vizesi sahibi ABD’de ticaret ve yatırımları devam ettiği sürece ABD’de yaşayabiliyor, çocukları eğitim almaya devam ediyor ve eşi yasal olarak çalışmaya devam ediyor.

HERKES E2 YATIRIMCI VİZESİNE BAŞVURABİLİR Mİ?

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki E2 yatırımcı vizesine mutlaka profesyonel kişilerle ve kurumlarla başvurmalısınız. Çünkü yapılacak en ufak hata bile olumsuz sonuçlar doğurabilir, hayallerinize veda etmek zorunda kalabilirsiniz.

E2 yatırımcı vizesine şirket sahipleri, ortakları, şirket yöneticileri, müdürü veya şirket için önemli bir görevi olan kişiler başvuru yapabilirler. Tabii ki bu kişilerin bazı kriterleri yerine getirmesi gerekir.

Bu kriterlerin en önemlisi ise yatırım yapılacak olan iş teşebbüsüyle ilgilidir.

E2 vizesine başvurabilmek için ABD’de mevcut veya yeni kurulacak şirketin %50’sine sahip olunmalıdır. Herhangi bir yatırım miktarı gibi bir kural olmasa da yatırım yapılan işin değeri ile yapılan yatırım miktarının dengeli olması çok önemlidir.

PEKİ NE KADAR BİR YATIRIM YAPMAM GEREKİR?

Önceden de dediğimiz gibi yatırım miktarının yapılacak iş ile dengeli olması beklenir ama edinilen tecrübemizle şunu söylememiz gerekir ki yatırım miktarının en az 100 bin dolar olması şansınızı oldukça artırır.

Yatırım miktarıyla ilgili en önemli ölçütlerden biri yapılan yatırımın yatırıma konu olan işi kurmak, istihdam sağlamak ve işi geliştirmek için yeterli olmasıdır. Yapılacak yatırım başvuru sahibinin ve ailesinin ABD’de geçimlerini sağlayacak bir yatırım olmaktan ziyade, yerel ekonomiye katkı sunan, istihdam sağlayan bir işletme için olmalıdır. E2 vizesi almak için ihtiyaç duyulan yatırım miktarı işletmenin kendisine, faaliyet gösterilen sektöre ve ABD’de benzer bir işi kurmanın maliyetine bağlıdır. E2 vize başvurusunu değerlendiren yetkili, yatırım miktarının yeterliliğine karar verirken takdir yetkisine sahiptir.

KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE E2 YATIRIMCI VİZESİ ALMAM MÜMKÜN MÜ?

Aslında bu sorunun net bir cevabı olmamakla birlikte normal şartlarda 6-8 haftada vize başvurunuz tamamlanır. Şunu da unutmamalısınız ki ABD Başkonsolosluğu ve ABD Ankara Büyükelçiliği’nin yoğunluğu ve vizenizin ilgili idari işlem sürecine dahil edilmesi gibi durumlardan süreçler uzayabilir. Bu sebeple vize başvurunuzu planladığınız tarihten en az 3-4 ay önce yapmanızı tavsiye ederiz.

Tekrar tekrar hatırlatmak isteriz ki, “E2 Yatırımcı Vizesi” ile ilgili profesyonel destek almanız ve tecrübeli kişilerle ilerlemeniz çok önemli. E2 Yatırımcı Vizesi ile ilgili yazı dizimiz devam edecektir. O zamana kadar Yunus Emre Şekeröz’ün seslendirdiği video serimizi takip edebilir detaylara ulaşabilir, uzmanlara soru sorabilirsiniz.

E-2 YATIRIMCI VİZESİ
5/5 - (4 votes)
Haber Oku
Tidings Globe