Disneyland Gezi Rehberi
Disneyland Gezi Rehberi

Disneyland Gezi Rehberi! Disneyland Nerede? Disneyland Turu Nasıl Yapılır?

5 mins read

Birçok tatilci Disneyland Resort için Anaheim’a gelir . Parkın girişindeki bir levhada “Bugün buradan ayrılıyorsunuz ve dünün, yarının ve fantezinin dünyasına giriyorsunuz” yazıyor ve 50 yılı aşkın bir süredir bu eğlence parkları ve otel kompleksi eğlenceli bir fantezi dünyası olarak kaldı. Diğer Disney tatil beldelerine gitmiş olsanız bile, hiçbir şey orijinalin Güney Kaliforniya’nın kalbinde eski bir dönüm noktası olarak eşsiz yerini yenemez. Bu canlı park hala aileler için harika bir yer – aslında, çocuklarınız büyük olasılıkla Mickey ve arkadaşlarıyla o kadar çok eğlenecek ki, asla ayrılmak istemeyecekler. Ve birçok heyecan verici sürüş ve hareketli bir eğlence bölgesi ile siz de ayrılmak istemeyebilirsiniz.

Ancak bu Güney Kaliforniya şehrine ziyaretçi çeken tek şey Disneyland değil. Knott’s Berry Farm ve Adventure City , pitoresk Yorba Regional Park ve hatta bir “melek” beyzbol stadyumu gibi başka (daha uygun fiyatlı) tema parkları da var . Kalabalıktan uzaklaşmaya ihtiyacınız olduğunda, sadece arabanıza atlayın ve batıya, sahile doğru sürün: Long Beach, Laguna Beach ve Huntington Beach kıyılarının tümü, Anaheim’a yaklaşık 40 mil uzaklıktadır.

Ziyaret Edilecek En İyi Aylar

Anaheim ve Disneyland’i ziyaret etmek için en iyi zamanlar , havanın rahat bir şekilde sıcak olduğu ve okulun hala devam ettiği Mart-Mayıs ve Eylül-Ekim arasıdır. Yaz aylarında ve Şükran Günü ve Noel gibi büyük tatillerde Disneyland daha kalabalık olma eğilimindedir. Ve Anaheim’daki sıcaklıklar, serinletici bir okyanus esintisi olmadan yüksek olacak.

Disneyland’de Ne Yenir?

Anaheim’ı ziyaret etmek ve tema parkı yemeklerinden başka bir şey yememek kolay olabilir. Disneyland , bünyesindeki restoranlarında Creole’dan Akdeniz lezzetlerine kadar her şeyi sunarak yemek oyununu kesinlikle artırmış olsa da , Anaheim’dan şehrin geri kalan yemek sahnesini keşfetmeden ayrılmak ayıp olur.

Gerçek bir yerel yemek smorgasbordu için Anaheim Packing District’te bir mola verin . Bu yemek salonu, 20’den fazla esnaf lokantası ve bir çiftçi pazarına sahiptir. Artı, hafta sonları canlı müzik ve hatta konuşkan bir bar var. Anaheim Paketleme Bölgesi , başka bir ziyaretçi ve yerel favori olan Anaheim Bira Fabrikası ile aynı alanı paylaşıyor . Ve eğer Los Angeles’taki Umami Burger hayranıysanız , şanslısınız: Lüks burger lokantasının Packing District’s Farmers Park’ın yanında bir karakolu var. Daha fazla burger için , adından da anlaşılacağı gibi Slater’s 50/50’ye gidin, yüzde 50 kıyma ve yüzde 50 domuz pastırması ile yapılan burgerler servis ediyor.

Daha resmi bir oturma yemeği havasındaysanız, yerel halk biftek ve deniz ürünleri ve çiftlikten taze mevsimlik yemekler sunan THE RANCH Restaurant & Saloon’u tavsiye eder. Anaheim White House Restaurant , servisi kadar yemekleri ile de övülen bir başka et lokantası favorisidir. Pek etobur değil mi? Bilinen vejetaryenler, hamburger, pizza, patates kızartması ve vegan ve glütensiz ikamelerle tavuk kanadı gibi klasik konfor yemekleri sunan The Healthy Junk’u tavsiye ediyor.

Disneyland’de Dolaşmak

Disneyland’de dolaşmanın en iyi yolu yürüyerek, ancak Anaheim’da dolaşmanın en iyi yolu arabayla. Tatil beldesine girdikten sonra, Disney’in California Macera Parkı ve Disney Downtown’da bulunanlar da dahil olmak üzere Disneyland’in tüm cazibe merkezleri birbirine yürüme mesafesindedir. Yürümekten yorulduysanız, parka geçerli giriş hakkı olan ziyaretçiler için ücretsiz olan Disneyland Monoray’da otostop çekin.

Parka gitmek de çok kolay: Disneyland Resort Express, Orange County’nin yaklaşık 15 mil güneyindeki John Wayne Havalimanı’ndan (SNA) ve yaklaşık 35 mil batıdaki Los Angeles Uluslararası Havalimanı’ndan (LAX) ulaşılabilir. Bir araba getirir veya kiralarsanız, Disneyland’de çok sayıda park yeri olduğunu göreceksiniz. Sadece yüksek ücretlere hazırlanın. Merkez Şehir olarak da bilinen Anaheim şehir merkezinde seyahat ediyorsanız FRAN’a da atlayabilirsiniz. “Mahallede Ücretsiz Geziler” (FRAN), bir uygulama aracılığıyla çağrılabilen ve ziyaretçileri 10 duraktan birine götürebilen isteğe bağlı bir elektrikli otomobil hizmetidir.

Görülmesi gereken tüm Disney cazibe merkezlerine yürüyerek kolayca ulaşılabilir. Parklarda bulunan birçok ziyaretçi merkezinden birine uğrayın ve bir harita alın.

Disneyland’ın kendisi çok yaya dostudur. Ancak Anaheim şehir merkezinde kalmayı, Angel Stadyumu’nda bir maç oynamayı veya şehrin diğer yapılacak şeylerinden herhangi birini ziyaret etmeyi planlıyorsanız, muhtemelen bir tekerlek setine ihtiyacınız olacaktır. Laguna Plajı, Huntington Plajı ve hatta San Diego gibi yakındaki kıyı şeritlerinden herhangi birine günübirlik bir gezi yapmayı umuyorsanız, kendi aracınızın olması da yardımcı olacaktır . Hem Orange County John Wayne Havalimanı’nda hem de Los Angeles Uluslararası Havalimanı’nda kiralama acenteleri mevcuttur. Ancak Disneyland’in tesiste park etmek için günde 25 dolar ücret aldığı konusunda uyarılmalıdır.

Orange County Ulaşım Otoritesi (OCTA), bir otobüs sisteminin yanı sıra bir tren sistemi işletmektedir. Otobüsler Orange County’de 77 güzergah ve 6.200 durak sunuyor. Tren sistemi, Anaheim, SantaAna ve Oceanside gibi yerlerde OC boyunca 11 durak yapan sadece üç Metrolink tren hattı ile daha az kapsamlıdır. Bilet fiyatları ve çalışma saatleri değişiklik göstermektedir; Metrolink ücretleri, mesafeye dayalı bir formül kullanılarak hesaplanır. Tek yön ücretlerinden aylık geçişlere kadar çeşitli biletler satın alabilirsiniz.

Orange County Ulaşım Otoritesi, bir otobüs sisteminin yanı sıra bir tren sistemi işletmektedir. Otobüsler Orange County’de 60 güzergah ve yaklaşık 5.000 durak sunuyor. Anaheim, Santa Ana ve Oceanside gibi yerlerde OC boyunca 11 durak yapan sadece üç Metrolink tren hattı ile tren sistemi daha az kapsamlıdır. Bilet fiyatları ve çalışma saatleri değişiklik göstermektedir; Metrolink ücretleri, mesafeye dayalı bir formül kullanılarak hesaplanır. Tek yön ücretlerinden aylık geçişlere kadar çeşitli biletler satın alabilirsiniz.

Anaheim çevresinde ulaşım, Disneyland ve ana otel alanlarına hizmet veren Anaheim Resort Transit (ART) sistemi tarafından sağlanmaktadır. ART, yetişkinler için 6 $ (çocuklar için 2,50 $), üç günlük 16 $ (çocuklar için 3,50 $) ve beş günlük 25 $ (çocuklar için sadece 5,50 $) için günlük geçişler sunar. ART ayrıca tüm Angels ev oyunlarına ücretsiz hizmet vermektedir.

Disneyland, yakındaki John Wayne Havaalanı ve Los Angeles Uluslararası Havaalanı’na çift yönlü servisler işletmektedir. Parka girdikten sonra, hem Disneyland Monoray (Downtown Disney ve Disneyland’s Tomorrowland arasında çalışır) hem de Disneyland Railroad (ana parkta Main Street USA ve Tomorrowland arasında bir döngüde çalışır) giriş biletinize dahildir. Anaheim çevresinde ulaşım, Disneyland ve ana otel alanlarına hizmet veren Anaheim Resort Transit (ART) Sistemi tarafından sağlanmaktadır. ART, yetişkinler için 5 $ (çocuklar için 2 $), üç günlük 12 $ (çocuklar için 3 $) ve beş günlük 20 $ (çocuklar için sadece 5 $) için günlük geçişler sunar. ART ayrıca tüm Angels ev oyunlarına ücretsiz hizmet vermektedir.

Disneyland, yakındaki John Wayne Havaalanı ve Los Angeles Uluslararası Havaalanı’na çift yönlü servisler işletmektedir. Parka girdikten sonra, hem Disneyland Monoray (Downtown Disney ve Disneyland’s Tomorrowland arasında çalışır) hem de Disneyland Railroad (ana parkta Main Street USA ve Tomorrowland arasında bir döngüde çalışır) giriş biletinize dahildir.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe