Çip Savaşı'nda ABD İle Japonya Çin'e Karşı Birleşiyor
Çip Savaşı'nda ABD İle Japonya Çin'e Karşı Birleşiyor
//

Çip Savaşı’nda ABD İle Japonya Çin’e Karşı Birleşiyor

1 min read

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Japon şirketlerini tedarik zincirlerini güçlendirmek için çip endüstrisinde işbirliğini hızlandırmaya çağırdı. Amerika Birleşik Devletleri daha önce Tayvan ile çipler konusunda işbirliğini güçlendirecek önlemler almak için girişimde bulunmuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Japon şirketlerini tedarik zincirlerini güçlendirmek için çip endüstrisinde işbirliğini hızlandırmaya çağırdı.

Suikaste uğrayan eski başbakan Shinzo Abe’nin cenazesi için Japonya’da bulunan Harris, onunla görüşmeye devam ediyor. Harris, Japon iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

Harris, ekonomik büyüme ve güvenliği sağlamada çip arzının önemini vurguladı ve Japonya’nın bu alanda “hayati bir rol oynadığını” söyledi. “Bir ülkenin küresel ihtiyaçları karşılayamayacağını biliyoruz. Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerinin gerçek düzeyde büyüme ve işlevsellik sağlayacak şekilde birlikte çalışması önemlidir” diyen iki ülke arasında daha fazla işbirliğine duyulan ihtiyacı vurguladı.

5/5 - (2 votes)
Haber Oku
Tidings Globe