Beyaz Saray'dan Güney Kore Açıklaması: Kuzey'in Nükleer Saldırılarına Karşı Savunacağız
Beyaz Saray'dan Güney Kore Açıklaması: Kuzey'in Nükleer Saldırılarına Karşı Savunacağız
/

Beyaz Saray’dan Güney Kore Açıklaması: Kuzey’in Nükleer Saldırılarına Karşı Savunacağız

1 min read

Beyaz Saray sözcüsü Karin Jean-Pierre, ABD‘nin Güney Kore’yi Kuzey Kore’nin nükleer saldırısı da dahil olmak üzere her türlü şiddet eyleminden korumaya kararlı olduğunu söyledi.

Yonhap Haber Ajansı’nın haberine göre sözcü Jean-Pierre, günlük rutin basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Hek-yeol’un ortak nükleer tatbikatlara ilişkin açıklamasına atıfta bulunan Jean-Pierre, iki liderin iki hükümete ilgili tatbikatlara değil ABD’nin “genişletilmiş caydırıcılık” stratejisine dayalı ortak savunma hazırlıklarını daha da güçlendirmeleri talimatını verdiğini vurguladı.

Jean-Pierre, “ABD ittifaka tamamen bağlı ve ülkenin tüm savunma gücü Güney Kore’ye genişletilmiş bir caydırıcılık sağlıyor” dedi. Söylemek. Sözcü Jean-Pierre, “Kamboçya’daki görüşmelerinin ardından (ABD Başkanı Joe) Biden ve Yoon Eun-hye, ekiplerine Kuzey Kore’nin nükleer silah kullanması da dahil olmak üzere bir dizi koşula etkili ve işbirliği içinde yanıt verme görevi verdi.” dedi.

5/5 - (2 votes)
Haber Oku
Tidings Globe