Başkan Joe Biden İşçi Bayramı’nda Meydanlara İndi!
Başkan Joe Biden İşçi Bayramı’nda Meydanlara İndi!
/

Başkan Joe Biden İşçi Bayramı’nda Meydanlara İndi!

1 min read

ABD Başkanı Joe Biden İşçi Bayramı’nı Milwaukee ve Pittsburgh’da geçirdi. Milwaukee’de işçilerle buluşan Başkan Biden, “Amerika’yı orta sınıf inşa etti. Bunu herkes biliyor. Ama yine de orta sınıfı da sendikalar inşa etti” dedi.

Sonbaharın gayri resmi başlangıcı olan İşçi Bayramı, geleneksel olarak 8 Kasım’daki seçim öncesi kampanyalar nedeniyle yoğun bir siyasi sezonun da habercisi oldu.

Trump, Cumartesi gecesi Biden’ın doğum yeri Scranton yakınlarındaki Wilkes-Barre’da konuştu. Başkan Biden ayrıca geçen hafta Wilkes-Barre turu sırasında polis fonlarının artırılmasını tartıştı ve Cumhuriyetçileri Trump’ın Florida’daki evine baskın düzenledikten sonra FBI’ı eleştirmekle suçladı ve yeni iki partili silah yasaları şiddet suçlarını azaltmaya yardımcı olabilir. İki gün sonra Biden, Trump’ın en ateşli destekçilerinin “aşırılıkçılığını” kınayan bir konuşma yapmak için Philadelphia’nın Bağımsızlık Salonuna gitti.

ABD tarihinin en yaşlı başkanı Joe Biden niyetinin bu olduğu konusunda ısrar ederken, burada da 2024’te ikinci kez cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı sorusuyla karşı karşıya. Biden ve partisi üzerindeki baskı, bir dizi politika ve siyasi başarının ardından son haftalarda hafifledi.

Yine de Biden’ın bugün ziyaret ettiği seçim açısından çok önemli iki meydan, Kasım ayında yapılacak ara seçimler ve 2024 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Demokratlar için kilit önemde olmaya devam ediyor. Yine de, enflasyon hala yüksek ve cumhurbaşkanlığı onayı düşükken, Biden’ın partisine katkısı bir soru işareti olmaya devam ediyor.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris de günü Boston’da geçirdi. Harris, Boston’daki işçi temsilcileriyle yaptığı toplantıda, “Sendika ücretleri yükseldiğinde, herkesin ücretleri de artar. Sendika işyerleri daha güvenli olduğunda, herkes daha güvenlidir. Sendikalar güçlüyse, Amerika da güçlü olacaktır” dedi.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe