//

Astrolojide Satürn Karması

2 mins read

Doğum haritasıda arketipleri temsil eden gezegenlere bakarak kompleksleri ortaya çıkarmaya çalışırız. Ancak bulabileceğimiz sadece davranışların nedenleri ve olasılıklar olacaktır. Hiçbir doğum haritası konfigurasyonuna bakarak, kişinin şu kompleksi, bu sorunu vardır yargısını yapamayız. Doğum haritası bize fonksiyonlar arası dengesizliği gösterir, gezegenler arası gerginlikleri gösterir fakat söz konusu kişinin bu zor açıların esiri olup zayıf ve nörotik birisi mi veya bu zihin yapısını ve çocukluk komplekslerini transforme edebilmiş bir kişi mi olduğunu anlamak için onu tanımamız gerekir.

Bu bilgiyi aklımızda tutarak bizim dünyayı algılamamızı değiştiren, kendimize limitler ve bariyerler koymamıza neden olan iki temel kompleksi haritadan beraber çıkartalım.

Baba kompleksinin ana göstergesi olarak haritada Satürn’ün konumuna bakarız. Satürn arketipi aynı zamanda ‘Oedipal Kompleks’ in bir ögesidir. Mitolojide Satürn daha doğmadan çocukları ile rekabete girmiş ve doğduklarında onları yiyerek rakipsiz egemenliğini ilan etmiştir ve baba kompleksini semboller. Bu baba otoriterdir, baskıcıdır, kontrolcüdür ve herzaman çocuklarından daha iyi bilir.

Haritada Satürn geriliyorsa genelde baba imajı hakkında belirsizlik vardır. Bu baba algılaması yüzünden içimizde oluşan güvensizlikler bizi limitler ve birikerek tahammülsüzlüklere dönüşür.

Satürn, özellikle ebevyn evleri olan 10. ve 4. evdeyken, Güneş’e karşıt açı yapıyorsa baba ile ilişkiyi çatışmaya ve strese sokar. Otokratik babaya bağımlılık ve korku içimizdeki ikilemin başlangıcı olur.

Yay burcundaki Güneş’i ele alalım, bu Güneş Satürn’e kare açı yapıyorsa. Babanın, oğlunu duygusal olarak ihmal ettiğini, çocuğun bu boşluğu doldurmak için başka baba figürleri aramaya başlayabileceğinin çıkarımını yapabiliriz. Dış dünyada popüler, kahraman baba çocuğu kontrol edip, yönlendirmeye başlarsa yada oğlunu devamlı eleştirirse bu çocukta babasının özelliklerini taşıyan, örneğin dışa dönük, popüler erkeklere güven azlığı görülür. Onlarla anlaşamaz, kızgınlığını yansıtır.

Satürn daima babayı temsil eder , babadan gelen karma ve ondan aldığımız olumlu ve ya olumsuz özelliklerımızı göstergesidir.

Astroloji Gezegen kombinelerin acısı önemlidir ve bu bizim hayatımızda yaşadığımız veya yaşatacağımız dersleri öğretileri gösterir.

Astroloji Farkında olmanızı sağlayan size ışık tutan ilimdir.

Enerjiniz Daim Şifanız Bol Olsun

5/5 - (4 votes)

Gamze Hamuluoğlu

İstanbul Bakırköy 1985 yılında Doğdum. İstanbul Bahçelievler de ilkokul ve ortaokuldan mezun oldum ve Zeytinburnu İMKB meslek lisesi grafik tasarım bölümünden mezun olup bir çok iş ve mesleki yönden çalışıp online eğitimlerde kendi mesleğim dışında eğitimler yer alıp uluslararası sertifikalarım bulunmaktadır.

Bioenerji, Astroloji, karma , bilinçaltı , psikoloji gibi eğitimleri hayatıma dahil ederek değişim dönüşüm döngümde yolumu keşfettim.
Astrolog Rezzan kirazdan eğitim alarak profesyonel astrolog kariyerime 7 yıldır devam etmekteyim.

2021 yılında Benden sonra, 2023 yılında Evrenin şifası kitabımı tüm Gelirlerini sokak hayvanlarına yardım amaçlı çıkardım.

2020-2022 Yılları arasında Karma Astrolog olarak, Mekan Enerjisi, Bilinçaltı Eksik elementine göre Doğal taş vb konuları sundum.

Kanal D Özlem yıldız
Beyaz Tv Ebru Destan
inci sözcük ayrıca yerel kanallarında Röportaj programlarda yer aldım.

Astroloji Benim hayatımda değişim döngümde karşıma çıkan gerçeklerimle dönüşmeme sebep olan ilim oldu. Kendimi , yolumu hayatımda yapmam gerekenleri öğrenmeme ve bu dalda yürümem gerektiğini gösterdi.

Astrolojiyi seviyorum insanlara fayda sağlamak ,farkındalık yaratmak, ve onlara bilgilerimle bütünümü oluşturmak yolumu anlamlı kılan Yegane Temelimdir.

Kalbine inanan şifalanmayı niyet eden herkesle yollarımızın kesileceğine inanıyor ve güveniyorum .

Hiç bir şey tesadüf değildir

Sevgi Saygılarımla

Haber Oku
Tidings Globe