Amerika’ya Nasıl Gidilir? ABD’ye Göçmen Olarak Nasıl Gidilirim?
Amerika’ya Nasıl Gidilir? ABD’ye Göçmen Olarak Nasıl Gidilirim?
/

Amerika’ya Nasıl Gidilir? ABD’ye Göçmen Olarak Nasıl Gidebilirim?

3 mins read

Herkes için doğduğu ülke, yaşadığı şehir ve o ülkenin insanı kendini daha güzel ve özel hisseder. Ülkeden ayrılmak, özellikle Türkiye’de yaşayanlar için her zaman zor olmuştur. Ama bazen insan doğduğu yere değil, doyduğu yere gitmek zorundadır. Yaşam koşulları, işsizlik ve gelir seviyeleri göz önüne alındığında, başka bir ülkeye gitmemiz gerekse çoğu ABD’yi tercih ederdi.

Amerika’da yaşamak göründüğü kadar zor veya rüya gibi değil. Ama en önemlisi Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşarken yasal olarak var olmak ve yasal bir statüye sahip olmaktır. ABD’de yasal olarak yaşama ve çalışma izniniz varsa, ABD vatandaşı olarak eğitim gibi diğer tüm sosyal haklardan yararlanırken istediğiniz işi yapabilirsiniz.

Bunun yanı sıra Amerika’ya eğitim için gitmek isteyenler eğitim vizesi, çalışmak isteyenler ise çalışma vizesi ile göç edebilirler. Ancak, eğitim ve çalışma vizesi alanların Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamak için sınırlı bir süreleri vardır. Bu izinler kısa süreli olsa da Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleşmeyi düşünenler için başka alternatifleri denemek daha mantıklı olacaktır.

Amerika Birleşik Devletleri’ne göçmen olarak gelmek isteyen kişiler, göç etmenin bir yolunu ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kalıcı bir yaşam nasıl sağlanacağını araştırmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri’ne göçmen olarak seyahat etmenin yollarını sizler için derledik. Bir göçmen olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne nasıl gidileceğine bir göz atalım.

Geçici Çalışma Vizesi

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşam ve çalışma imkanı sağlamanın yolu, geçici de olsa çalışma vizesi almaktan geçmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren şirketler, belirli düzeyde yabancı çalışan gerektirdiğinden, personel ihtiyaçlarını çalışma vizesine başvurarak karşılamaktadırlar. Ancak geçici çalışma vizesine başvurmak uzun bir süreç ve birçok belge gerektirmektedir. Öyle ki sadece çalışma vizesi almak isteyenler için değil, yabancı çalışan ihtiyacı olan firmalar için de zorlu bir süreç olabiliyor. Her iki taraf da işi veya çalışanı neden istediklerini belgelemelidir.

Yatırımcı Vizesi

ABD’de yaşamak için bir başka seçenek de ABD’de yatırımcı olmaktır. Amerika Birleşik Devletleri’nde bir şirket satın almak veya yeni bir iş kurmak da yeşil kart başvurusu yapma fırsatı sunuyor. Elbette ABD’de yatırımcı olmak göründüğü kadar kolay değil. En az 1 milyon dolar yatırım yapabilmek ve şirketinizde çalışabilmek için en az 10 ABD vatandaşı gerekir.

Greencard Çekilişi

Aslında ABD’de göçmen olmanın en kolay yolu yeşil kart çekilişinden geçiyor ve 1990’dan beri yaklaşık 50.000 yabancı, ABD nüfusunun çeşitliliğini artırmak için ABD’de göçmen olma fırsatı buldu. Ulusal ve kültürel genişleme. İlk 5 yıl için seçme ve seçilme hakkı dışında, yeşil kart piyango kazananları en az ABD vatandaşları kadar başka haklardan yararlanır. 5 yıl sonra gerekli şartları sağlayanlar da ABD vatandaşlığı alabilirler.

Şirket Sponsorluğu

Green card çekilişinden sonra ABD’de çalışmanın ve yaşamanın en kolay yolu sponsorluktur. En hızlı ve en kolay yol, bir ABD vatandaşıyla evlenmek veya nişanlanmaktır. Diğer bir yol ise Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren bir şirkete sponsor olarak kişi adına yeşil kart başvurusunda bulunmaktır. Ancak bu çok meşakkatli bir yöntemdir ve çok fazla işlem gerektirir. Ek olarak, bir şirket sponsorluk için başvurursa, gerekirse ABD Çalışma Bakanlığı müdahale edebilir.

ABD VİZESİ NEDİR?

Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport, Hususi (Gri) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport ve Hususi (Yeşil) Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat etmek isteyen Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluğu’na seyahatleri için vize başvurusunda bulunmalıdır. .

ABD vizeleri yalnızca ABD büyükelçilikleri veya konsoloslukları tarafından verilebilir. Vize, sahibine Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat etme ve girme izni için başvurma hakkı verir. Ancak bu, bir kişinin ülkeye girebileceğini garanti etmez.

ABD’ye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seyahat amacına göre ABD konsolosluğundan randevu alarak vize başvurusunda bulunmalıdır.

Giriş noktasındaki göçmenlik görevlileri, vize sahibinin Amerika Birleşik Devletleri’ne girmeye uygun olup olmadığını değerlendirir ve girişle ilgili nihai kararı verir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde iki tür vize başvurusu vardır: “göçmen olmayan vizeler” ve “göçmen vizeleri”.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe