/

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

4 mins read

Amerika Birleşik Devletleri’ni her ne amaçla olursa olsun ülkeyi ziyaret etmek isteyenler için vize alma zorunluluğunu bulunmaktadır. Ülkeye giriş amaçlarına göre farklı evrakların hazırlanması gerektiğini vurgularken Amerika vizesi nasıl alınır? Sorusunun yanıtını aktarıyoruz. Turistik, ticari, yatırımcı ve çalışma vize türleri gibi çeşitli vize başvurularında en doğru seçimleri yaparak, önemli adımları tamamlayabilirsiniz. Vize alım süreçlerinizde herhangi bir problemle karşılaşmamanız için Amerika vize randevuları ve başvurusu ile ilgili tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Amerika Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bazı temel adımları tamamlayarak Amerika vizesi başvurusu nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir ve bu aşamalar nelerdir gibi pek çok sorunun yanıtını alabilirsiniz. İlk olarak randevu işlemlerini tamamlamanız ve sonrasında ise başvuru formunu eksiksiz, hatasız ve kusursuz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv sitesi üzerinden oluşturulacak randevularda danışmanlık hizmetlerine gereksinim duyabilirsiniz. Hem randevularınızın oluşturulması, hem de başvuru formunun doldurulması esnasında nelere dikkat edileceğine dair yanıtların alınması aşamasında profesyonel destekler sizler için de avantajlı olacaktır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun Amerika vizesi için başvuru yapmak istediğinizde en yakın acenteler üzerinden destekleri alabilirsiniz. Bulunduğunuz illere göre hangi danışmanlık acentelerinin hizmet verdiğini öğrenerek detayları en ince ayrıntısına kadar elde edebilirsiniz.

1- DS-160 Başvuru Formunun Doldurulması

Vize randevusunu almanızın ardından DS-160 Başvuru formunu doldurmanız ve seyahatinize eşlik edece her aile bireyi için bu formu elde etmeniz gerekmektedir. Böylelikle başvurunuzu değerlendirecek olan konsolosluk görevlilerinin bu formda yer alan bilgilerinizi kullanabileceğini aktarıyoruz. Mülakata gereksinim duyulup duyulmayacağına karar verilmesi aşamasında formda yer alan bilgilerin doğruluğunun ve ispat edilebilir olmasının önemli bir yeri bulunmaktadır. Çevrimiçi olarak hazırlanacak olan DS-160 formunu doldururken profesyonel acentelerin desteğini alabilirsiniz. Ayrıca pasaportun, geçmişte Amerika’ya seyahat edenlerin son 5 ziyaret tarihlerinin, eğitim ve iş geçmişine dair evrakların, öğrenci ve değişim programı ziyareti için başvuru yapacakların SEVIS ID ile istenecek diğer tüm belgelerin de hazır bulundurulması gerekmektedir.

2- Amerika Vize Randevusu İçin Hesap Oluşturulması

Konsolosluğun resmi sitesini https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/ ziyaret ederek randevu almanın adımlarını öğrenebileceksiniz. Randevu işlemlerinin öncesinde yeni bir hesap oluşturmanız gerektiğinin altını çizmekteyiz. Bir önceki adımda hazırladığınız DS-160 formundaki onay numarasını giriş yaparak başvuru yapacak her bir kişi adına hesap oluşturmanız istenecektir.

3- Vize Türlerine Göre Vize Ücretinin Ödenmesi

Abd vizesi almak istediğinizde son adım olarak vize ücretlerini ödemeniz gerekmektedir. Online olarak ödemeleri gerçekleştirebileceğinizin altını çiziyoruz. Kredi kartınızı kullanarak veya bankalarınız aracılığıyla nakit olarak vize ücretlerini ödemenize olanak verilecektir. Vize türlerine ve başvuru sahibinin yaş gibi kriterlerine göre ödenecek ücretlerin değişebileceğini aktarıyoruz. B ziyaretçi vizesi, F öğrenci vizesi, J değişim programı, H vizeleri, P sporcu/sanatçı vizeleri, E1 tüccar vizesi ve K nişanlılık vizesi gibi farklı vize türleri için 2024 yılında ne kadar ücret ödeyeceğinizi danışmanlık firmaları aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

Amerika Turist Vizesi Nasıl Alınır? Amerika Turist Vizesi Şartları Nelerdir?

Amerika turist vizesi ile ilgili merak ettiğiniz soruları danışmanlarınıza yöneltebilirsiniz. Böylelikle turistik amaçlarla, tatil ziyaretlerinde, arkadaş ya da akrabalarınızı ziyaret etmek istediğinizde ve tıbbi tedavi gibi gerekçelerle başvurularınızı yapabilirsiniz. Amerika İçin Turistik Vize Alma adımlarını tamamlamak istediğinizde hangi evraklarla başvuru yapacağınızın yanıtını alabilirsiniz.

1. Başvuru Formunu online olarak doldurmanız ve turistik vizesi için danışmanlarınızın desteğiyle gerekli evrakları hazırlamanız

2. Online randevu oluşturma işlemini tamamlarken vize türünü seçerek pasaport bilgilerinizi giriş yapmanız,

3. Hazırlayacağınız elektronik formu barkodlu ve imzalı olarak vize görüşmesinde bulundurmanız,

4. Vize ücretini başvurunuz esnasında ödemiş olmanız gerekmektedir.

Başvurularınızı yaparken mesleki durumlarınıza göre farklı evrakların talep edilebileceğini göz ardı etmemelisiniz. Evraklarınızda herhangi bir eksikliğin olması sebebiyle vize reddi yanıtını almamak için profesyonel ekiplerle iletişime geçebilirsiniz. Pasaport, biyometrik fotoğraf, tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi, kimlik fotokopisi, talep dilekçesi ve banka hesap özeti gibi belgelerin dosyanızda mutlaka bulunması gerekmektedir. İngilizce dilinde hazırlanması gereken evraklara dair bilgi alarak doğru adımları atabilirsiniz.

Öğrencilerin başvuru yaparken ayrıca muvafakatname, öğrenci belgesi, mezun olunması halinde ise transkript gibi belgelerin sunulması gerekmektedir. Ayrıca sponsorluk belgesine dair bilgileri alarak eksiksiz ve hatasız işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Vize başvurularınız esnasında gerek duyacağınız tercüme hizmetlerini almak ve rezervasyon yaptırmanız için en uygun zamana dair bilgilerin elde edilmesini sağlayacak yetkililer ile görüşmek üzere hemen iletişime geçebilirsiniz.

Amerika Vize Başvurusu Reddedilirse Ne Olur?

Başvurunuzun reddedildiğine dair yazılı bir açıklama aldığınızda ne yapmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Verilen belgede reddedilme gerekçesi olarak 214 (b) seçeneğinin işaretli olduğunu görebilirsiniz. Bu durumda vize başvurunuzun reddedildiğini ve vize almaya uygun bulunmadığınızı anlamış olacaksınız. Başvuru işlemlerinizi en başından tekrarlamanız gerekecektir. Bu gerekçeyle ret aldığınızda vize ücretini tekrar ödemeniz gerekecektir. Ayrıca seyahatlerinizi planladığınız tarihler ile ilgili aksaklıklar yaşamanız söz konusu olacaktır. Gerekçe olarak 221 (g) işaretlendiğinde ise eksiklerinizi tamamlamanız istenecek, vize ücreti tekrar talep edilmeyecektir.

Amerika Vizesi için Danışmanlık hizmetlerini alabileceğiniz kolayseyahat ile Amerika vizelerinizi alırken bu olasılığın çok daha düşük olduğunu göreceksiniz. Alanında uzman olan danışmanlık ekipleri sayesinde ilk aşamadan itibaren vize başvurunuz sonuçlanana dek profesyonel ve kaliteli hizmetler verilecektir. Sizler de vize reddi yanıtını alma ihtimalinizin çok daha düşük olmasını istiyorsanız, başvurularınızı alanında uzman olan danışmanlık ekipleri aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

5/5 - (3 votes)
Haber Oku
Tidings Globe