Amerika Vizesi için Gerekli Evraklar Nedir? Amerika Vizesi için Hangi Evraklar Lazım?
Amerika Vizesi için Gerekli Evraklar Nedir? Amerika Vizesi için Hangi Evraklar Lazım?
//

Amerika Vizesi için Gerekli Evraklar Nedir? Amerika Vizesi için Hangi Evraklar Lazım?

2 mins read

(ABD vizesi verilecek 10 yıldan eski olmayan pasaport. Pasaportun seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerliliği olmalı ve en az 2 boş sayfası olmalıdır. Varsa eski pasaport ibraz edilmelidir.) ABD DS-160 vize başvuru formu. (İngilizce olarak ABD konsolosluğu web sitesinde doldurulmalı, kayıt altına alınmalı ve mülakat sırasında başvuru sahibi ile birlikte sunulmalıdır. ABD vize başvuru sahiplerinin DS-160 vize başvurusunu en geç 3 iş günü içerisinde tamamlamaları gerekmektedir.

Bu koşulun sağlanmaması durumunda, ABD Konsolosluğu ABD turist vizesi başvurularını kabul etmemektedir.DS-160 formuna girilen tüm bilgiler elektronik olarak imzalanmadan önce kontrol edilmelidir.)
2 adet biyometrik fotoğraf (5×5 cm boyutunda, arka fon beyaz, önceki vize işlemlerinde kullanılmamıştır. Fotoğrafta boyun kısmı net görünecek şekilde baş mesafesi bırakılmalıdır.

ABD Turist Vizesi Başvurusu Vize Başvurusu (ABD’ye seyahat edeceklerin bizzat dilekçe yazıp ABD konsolosluğuna göndermeleri gerekmektedir.)
ABD turist vizesine başvuran kişi bir şirket için çalışıyorsa, şirketin antetli kağıdına İngilizce yazılmış bir dilekçe hazırlayın ve ABD vize başvurusu sahibinin ABD’deki konumunu belirten bir şirket yetkilisinin ABD konsolosluğuna postalayın. Şirket, maaş bilgileri, şirkete girişine izin verilen tarihler ve yol masraflarını kimin karşılayacağı.
ABD B1/B2 vizesi için başvuran kişi şirket sahibi ise, seyahatin amacını ve seyahat tarihlerini içeren bir dilekçeyi şirket antetli kağıdına ABD konsolosluğunda hazırlamalıdır.
ABD vizesi için başvuran kişi şirket sahibi ise;
Ticaret Sicil Gazetesinin kopyası (başvuranın ABD turist vizesi için başvuracağı şirket adını ve iş değişikliğini içermelidir.)

İmzalı Genelge (ABD turist vizesi başvurusunda bulunan kişide imza sahibine yetki veren firmaya ibraz edilen belgedir.)
IRS’nin bir kopyası (ABD vize başvurusunda bulunan kişinin şirketinin son yılına ait vergi bilgilerini içeren bir belge.)
Faaliyet kanıtı (ABD konsolosluğuna sunulan faaliyet kanıtı güncel olmalıdır.)
ABD turist vizesine başvuran kişi ev hanımı ise; ABD vizesi için geçerli pasaport; biyometrik fotoğrafa ek olarak, imzalı ve barkodlu DS-160 onay sayfası ve birinci derece akrabası tarafından yazılmış sponsor mektubu; Başvuru sahibinin vizesine ek olarak başvuru, sponsor tarafından yazılan vize başvurusu ve sponsorun kar zarar tablosu başvuru belgelerine eklenmelidir.

ABD turist vizesine başvuran kişi öğrenci ise, başvuruya güncel tarihli bir öğrenci belgesi ve transkript eklenmelidir. Öğrencinin giderlerini karşılamak üzere veli tarafından yazılan başvuru mektubu, çocuğun seyahat tarih ve giderlerini karşılayacağına dair taahhütname ve velinin gelir tablosu belgeleri başvuruya eklenmelidir. Başvuru belgelerine son 3 aya ait maaş hesap dökümü fotokopisi ile emeklilik kartının ön ve arka yüzünün eklenmesi gerekmektedir.
Destekleyici Belgeler; Başvuru sahiplerinin ABD turist vizesi görüşmesi sırasında bazı belgeleri yanlarında taşımaları gerekmektedir. ABD B1/B2 vizesine başvuran kişiler, destekleyici belgeler olarak ABD konsolosluğuna personel/şirket şirket kartlarını, ödeme taslaklarını, banka cüzdanlarının kopyalarını, kişisel ve/veya aile mülkiyet belgelerini, banka hesap özetlerini sunmalıdır.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe