Amerika Çalışma Vizesi Nedir? ABD Çalışma Vizesi Nasıl Alınır? Çalışma Vize Çeşitleri Neler?
Amerika Çalışma Vizesi Nedir? ABD Çalışma Vizesi Nasıl Alınır? Çalışma Vize Çeşitleri Neler?
///

Amerika Çalışma Vizesi Nedir? ABD Çalışma Vizesi Nasıl Alınır? Çalışma Vize Çeşitleri Neler?

2 mins read

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamak ve çalışmak isteyenlerin bireysel özelliklerine uygun ABD çalışma vizesi işlemleri için vize sahibi olmaları gerekmektedir. ABD çalışma vizeleri arasında şirket içi transferler, üstün yetenekler, spor, sanat, din görevlileri vb. geçici veya kalıcı işler için vize türleri bulunmaktadır.

Başvurulan ABD çalışma vizesinin türü işe, ABD’de çalışan işverene veya başvuru sahibinin uyruğuna göre değişiklik gösterebilir. Çalışma vizesi sahibi, Amerika Birleşik Devletleri’nde gerekli koşulların yerine getirilmesi durumunda size yaşama, çalışma ve süresiz oturma izni alma hakkı verir. ABD çalışma vizesi süreci kapsamında, başvuranın ailesi de seyahate katılarak ABD’de ikamet etme hakkına sahiptir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde kalıcı olarak çalışmak ve yaşamak isteyenler, ABD E1-E2 vizesine başvurmalıdır. ABD E1-E2 vizesine başvurabilmek için başvuru sahibinin vatandaşı olduğu ülke ile ABD arasında karşılıklı ticaret ve yatırım anlaşması olması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ABD E1 ticaret vizesi ve ABD E2 yatırım vizesine başvurabilirler.

Birçok yabancı ABD’de çalışmak istiyor. Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip, bu nedenle ülke sunduğu birçok fırsat nedeniyle yabancılar için çok çekici. Bu yazımızda sizlere Amerika’da çalışma izni nasıl alınır onu anlatacağız.

Yetenek ve becerilerine göre Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etmek isteyen bireylere ve ailelerine her yıl yaklaşık 140.000 göçmen vizesi verilmektedir. Doğru beceri, eğitim veya deneyim kombinasyonuna sahipseniz, Amerika Birleşik Devletleri’nde daimi ikametgah olabilirsiniz. 5 farklı göçmen vize kategorisi vardır ve istihdam durumuna göre hangi kategorinin size uygun olduğuna karar verdikten sonra süreci takip etmeniz yeterlidir. ABD’de çalışma izni almak için başvuru süreci yorucu olmayan bir süreçtir.

Amerika çalışma vizesini nereden alabilirim?

ABD vizesine başvuracak kişiler, ikamet ettikleri bölgede görev yapan yetkili bir Türk diplomatik temsilcisi aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. Başvuru sahipleri dilerlerse konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş akredite bir vize başvuru merkezinde vize işlemlerini tamamlayabilirler.

ABD ticari vize belgeleri nelerdir?

Değerlendirme sürecinde ABD ticari vize başvurusunda istenen belgelerin eksiksiz olarak sunulması çok önemlidir. Başvuru sahibi Amerika Birleşik Devletleri’ne ticari faaliyetler için seyahat ediyorsa, başvuru belgesine ilgili şirket veya şirketten bir davet mektubu eşlik etmelidir. ABD Ticari Vize sayfası, gerekli diğer belgeleri ve başvuru adımlarını içerir.

ABD çalışma vizesi süreci için gerekli belgeler nelerdir?

  • TC Kimlik/Kimlik kartı fotokopisi,
  • Seyahat sonrası en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
  • Varsa eski pasaport
  • Güncel tarihe ait 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Tam hesap kimliği kayıt örneği,
  • Kişisel vize başvurusu,
  • ABD Vize Başvuru Formu / DS-160 Formu,
  • Form I-129 belgesi vize başvuru aşamasında sunulmalıdır.

ABD’de yasal olarak çalışmak isteyenlerin ABD çalışma vizesine başvurmaları gerekmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmak isteyen Türk vatandaşları için geçici çalışma vizeleri, mevsimlik çalışma vizeleri, özel meslekler çalışma vizeleri, değişim programı çalışma vizeleri gibi birçok çalışma vizesi bulunmaktadır.

Doğru becerilere, eğitime veya iş deneyimine sahipseniz, Amerika Birleşik Devletleri’nde kalıcı olarak yaşayabilir ve çalışabilirsiniz. Alacağınız çalışma vizesi, gerekli koşulların yerine getirilmesi halinde sizin ve ailenizin Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamanızı ve kalıcı oturma iznine sahip olmanızı sağlar.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe