ABD'den Bütün Ülkelere Hol Kampı'ndan Vatandaşlarını Alın Çağrısı
ABD'den Bütün Ülkelere Hol Kampı'ndan Vatandaşlarını Alın Çağrısı
/

ABD’den Bütün Ülkelere Hol Kampı’ndan Vatandaşlarını Alın Çağrısı

1 min read

ABD’nin Şam Büyükelçiliği, tüm ülkeleri Rojava’daki mülteci kamplarından vatandaşlarını tahliye etmeye çağırdı. Birçoğu İslam Devleti üyelerinin aile üyeleri olan Hall kampında yaşayanların durumu, son günlerde giderek daha fazla gündemde. Bazı ülkeler vatandaşlarını Hall kampından çıkarmaya başladı bile.

20 Ekim’de Rusya, Kamp Salonundan 38 çocuğu aldı. Ayrıca Ekim ayında Almanya, Fransa, Avustralya ve Kanada 87 vatandaşını geri aldı. Kampta dünyanın her yerinden yaklaşık 60.000 kişi var. Kamp sakinlerinin yaklaşık yüzde 50’si Irak vatandaşı. 20 Ekim’de Rusya, Kamp Salonundan 38 çocuğu aldı. Ayrıca Ekim ayında Almanya, Fransa, Avustralya ve Kanada 87 vatandaşını geri aldı. Kampta dünyanın her yerinden yaklaşık 60.000 kişi var.

Rojava’daki mülteci kamplarından diğer yabancıların da çıkarılması için girişimlerde bulunuldu. Son olarak, bu girişimler çerçevesinde 2012 yılından bu yana kapalı olan ABD‘nin Şam Büyükelçiliği, tüm ülkelere vatandaşlarını Rojava’daki mülteci kamplarından tahliye etme çağrısında bulundu.

5/5 - (2 votes)
Haber Oku
Tidings Globe