ABD'de okullarda yaşanan sorunlar neler? Amerikan okullarındaki problemler nelerdir?
ABD'de okullarda yaşanan sorunlar neler? Amerikan okullarındaki problemler nelerdir?
/

ABD’de okullarda yaşanan sorunlar neler? Amerikan okullarındaki problemler nelerdir?

1 min read

Amerikan okulları hedefledikleri yüksek standartları korumaya çalışırken bir yandan da yeni sorunlarla da karşı karşıya kaldılar. Örneğin, birçok okul, İngilizceyi neredeyse hiç konuşamayan çok sayıda göçmen çocuğun eğitimi ile ilgilenmek ve değişik kültürlerden gelen bir sınıfın ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir öğretim programı hazırlamak zorundaydı. Okullar aynı zamanda iş piyasası için gerekli bazı becerileri geliştirmek ve genç anneler gibi geçmiş yıllarda pek rastlanmayan öğrenci gruplarını eğitmekle de sorumluydu.

Okulların bu sorunlara, ABD eğitim sisteminin çok çeşitliliğine paralel çözümler buldular. Kimi okullar Ingilizceyi ikinci dil olarak öğretecek öğretmenleri işe aldı, kimi şehirlerde de aynı anda iki dilde eğitim yapan okullar açıldı. Bu okullar aynı zamanda Avrupa temelli eğitim müfredatını, Afrika, Asya ve diğer kültürlerden öğeler katarak zenginleştiriyorlar.

Okullar, aynı zamanda (öğrencilerinin yüzde 40’ını oluşturan) üniversite eğitimine devam etmeyecek öğrencilere de bilişsel beceriler kazandırıyorlar. Gerekli Becerileri Kazanma Komitesi’nin güncel bir raporunda da belirtildiği gibi “Eskiden Amerika’da hayata başlamak için güçlü bir sırt, çalışma isteği ve lise diploması yeterliydi ama bu durum artık söz konusu değil. Gençlerimizin geleceği, işletmelerimizin başarısı, ve ülkenin ekonomik gelişmesi için anahtar olan yetenekler artık iyi gelişmiş bir akıl, sürekli öğrenme isteği ve bildiklerini işine aktarabilme becerisidir.” 

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe