ABD'de Nasıl Burslu Okunur? Amerika'da Okul Bursu Nasıl Alınır? ABD Eğitim Bursları!
ABD'de Nasıl Burslu Okunur? Amerika'da Okul Bursu Nasıl Alınır? ABD Eğitim Bursları!
/

ABD’de Nasıl Burslu Okunur? Amerika’da Okul Bursu Nasıl Alınır? ABD Eğitim Bursları!

1 min read

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki binlerce öğrenci her yıl prestijli üniversitelerini seçiyor ve bir Amerikan üniversitesinde okumak, kaliteli eğitim ve çok çeşitli kariyer fırsatları sunduğu için harika bir fırsat.

Amerika Birleşik Devletleri’nde okumak isteyen uluslararası öğrenciler için hem devlet hem de özel üniversitelerde eğitim uygun maliyetlidir. Devlet üniversiteleri artı barınma ve yaşam masrafları daha makul olsa da, ABD’de okumak sizin için pahalı olabilir, ama korkmayın!

Öyleyse, her yıl dünyanın en iyi 10 üniversitesi arasında yer alan ve ABD’yi bir yüksek teknoloji üssü yapan bir Amerikan üniversitesinde yılda yaklaşık 25.000 ila 60.000 ABD Doları ödemeden ve hatta herhangi bir mali destek ödemeden nasıl eğitim alınabilir?

Sadece Amerikalılar alamazlar, diğer ülkelerin vatandaşları da Amerika Birleşik Devletleri’nde okumak için kullanabilirler. Amerikan üniversitelerinin verdiği burslar birkaç kategoride değerlendirilebilir.

Her burs farklı giriş koşullarını karşılamalıdır. Harvard Üniversitesi, ABD’deki en yüksek bütçelerden birine ve yabancı öğrencilere en çok burs veren ABD üniversitelerinden birine sahiptir.

%100 burs veren Harvard Üniversitesi gibi birçok seçkin üniversite için, öğrencinin ailesinin yıllık gelirinin 65.000 ABD dolarından az olması, ihtiyaç bursundan yararlanabilmesi için bir ön koşuldur. Uygun öğrencilere öğrenim ücretleri, uçak bileti, konaklama ücretleri, fazladan geçim harçlığı ve ülkeye ve ülkeden kitap ücretleri dahil olmak üzere %100 burs sağlanmaktadır.

Ayrıca tiyatro, opera gibi sanat etkinliklerine katılmak isteyen burslu öğrenciler için ek kaynaklar, kışlık kıyafet alımı için kaynaklar, ailelerinin mezuniyete gidebilmeleri için ailelerin barınma ve uçak bileti ödemeleri için kaynaklar yer alıyor.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe