ABD vize mülakatına neler soruluyor? Amerika vize görüşmesinde sorulan sorular ve örnekleri!
ABD vize mülakatına neler soruluyor? Amerika vize görüşmesinde sorulan sorular ve örnekleri!
//

ABD vize mülakatına neler soruluyor? Amerika vize görüşmesinde sorulan sorular ve örnekleri!

2 mins read

Bir ABD vize görüşmesine gitmek, özellikle ilk kez gidiyorsanız, göz korkutucu olabilir. Eşinizden veya arkadaşlarınızdan reddedilme hikayeleri duyduysanız ve sizi umutsuzluğa düşürdüyse, sizi biraz rahatlatmak için bir makale hazırladık.

Aşağıda bulacağınız sorular konsolosluk memurlarının sıklıkla kullanabileceği türden sorulardır. Sorunun bunlarla sınırlı olmayabileceğini veya herhangi bir sorunla karşılaşmayabileceğinizi unutmayın. Dikkate alınması gereken en önemli şey, sorulara sakince ve güvenle doğru cevaplar verebilmenizdir.

Neden Amerika’ya gitmek istiyorsunuz?

Diyelim ki bir tura çıkmak ve ABD’nin neler sunabileceğini görmek istiyorsunuz. Ne de olsa ABD turist vizesine başvuruyorsunuz, bu yüzden cevabınız bu kadar basit olmalı.

Daha önce Amerika Birleşik Devletleri’ne gittiniz mi?

En iyi cevabın evet olduğunu düşünebilirsiniz. Ne yazık ki! Amerika’ya gitmediysen yalan söyleme. Dürüst olmak gerekirse, çünkü yalan söylediğinizi veya karşınızdakinin duyguları olduğunu biliyorsanız, sadece bu sefer değil, muhtemelen hayatınızın geri kalanında vize alamayabilirsiniz.

Neden şimdi seyahat etmeyi planlıyorsunuz?

Basitçe söylemek gerekirse, en boş zamanınız veya yıllık izindesiniz. Başka sebepleriniz varsa onları da eklemeyi unutmayın.

Amerika’ya kiminle gideceksin?

Akrabalarınız veya arkadaşlarınızla mı gidiyorsunuz? Sadece birlikte seyahat ettiğiniz kişilerin temellerini bildiğinizden emin olun.

ABD’de nereye gitmeyi planlıyorsunuz?

Bir görüşme yapmadan önce, ziyaret etmeyi planladığınız yerleri araştırmanız faydalı olabilir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ne kadar kalmayı planlıyorsunuz?

Seyahat planınızı dikkatlice inceleyin ve buna göre cevap verin. Yıllık izin kullanmayı planlıyorsanız, izin planınız ile ilgili belgeleri yanınızda getirmeyi unutmayınız.

Daha uzun kalma ihtimalin var mı?

Yukarıdakine benzer şekilde, seyahat planınıza bağlı olarak diğer kişi için ne kadar kalacağınız konusunda bir fikir oluşturabilirsiniz. Grup halinde seyahat ediyorsanız, daha uzun bir vizeye ihtiyacınız olabilir.

ABD’de kalmanın size ne kadara mal olacağını düşünüyorsunuz?

Bu soruyu cevaplamak için bir seyahat planınız olmalı. Bu size tatillerde ne kadar harcamanız gerektiği konusunda bir fikir verecektir.

Ne iş yapıyorsun?

ABD’ye iş aramak için gitmediğinizden emin olmak için, görüşmeci Türkiye’de halihazırda bir işiniz olduğu sonucuna varabilmelidir.

Bu fikri oluşturmak için:

İşyerinde çalışma belgesi
Maaş bordrosu
SGK kaydı
vergi beyannameniz
iş sözleşmeniz
Bu tür belgeleri yanınızda taşımak iyi bir fikirdir.

Geliriniz nedir?

Sadece doğru numarayı söyle. Sonuçta tüm bunlar başvurunuz sırasında sunacağınız belgelerde görülebilir.

Seyahatinizi nasıl finanse edeceksiniz?

Maaş bordroları, banka dekontları, size kayıtlı menkul kıymetler vb. İlgili belgeleri sağlamayı unutmayınız.

Amerika Birleşik Devletleri’nde akrabanız var mı?

Amerika’da arkadaşlarınız var mı?

Seyahatiniz sırasında onları ziyaret etmemiş olsanız bile, yalan söylemeyin veya inkar etmeyin, adları ve ABD’deki durumları da dahil olmak üzere bazı temel bilgileri bilmelisiniz.

Yukarıdakine benzer şekilde, adlarını ve temellerini öğrenin, ancak bu sizin için çok önemli değilse, söyleyin.

Resmi adres nedir?

Görüşmeden önce tam adreslerini almaya çalışın. Sadece Los Angeles veya New York’ta yaşadıklarını söylemeyin, spesifik olun. Bir görüşmeye gitmeden önce bu bilgileri gözden geçirin ve özellikle başvurunuzda belirtmişseniz hazırlıklı olun.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe