Acadia Ulusal Parkı Nerede? Acadia Ulusal Parkı'nda Neler Yapılır? Acadia Ulusal Parkı Seyahat Rehberi!
Acadia Ulusal Parkı Nerede? Acadia Ulusal Parkı'nda Neler Yapılır? Acadia Ulusal Parkı Seyahat Rehberi!

Acadia Ulusal Parkı Nerede? Acadia Ulusal Parkı’nda Neler Yapılır? Acadia Ulusal Parkı Seyahat Rehberi!

4 mins read

Acadia Ulusal Parkı’nda tatil yapmak sizi bir öncüye dönüştürür: Her patika, kamera merceğiniz tarafından yakalanmayı bekleyen engebeli, el değmemiş arazilere çıkar. Kobalt dalgaları, kıyıdan fırlayan ladin ağaçlarıyla kaplı pürüzlü granit levhalara çarpıyor. Göklerden alaca doğanlar size çığlık atarken, liman fokları kıyı açıklarındaki terk edilmiş ana kaya parçaları üzerinde güneşlenirler. Kayalık yollar ve rustik araba yolları, iç kesimlerdeki ağaçların ve göletlerin etrafından dolanmakta ve keşfetmek için yalvarmaktadır. Söylemeye gerek yok, park, ata binme, bisiklete binme, yürüyüş ve hatta kaya tırmanışı gibi adrenalin pompalayan etkinliklere büyük bir odaklanma ile tipik açık hava meraklılarınız içindir. 

Çok uygun bir ücret karşılığında, Acadia’nın tüm yürüyüş parkurları ve doğal atraksiyonları da dahil olmak üzere 47.000 akrelik arazisini keşfetme özgürlüğüne sahipsiniz. Açık havada bir molaya ihtiyacınız olduğunda, şirin New England kasabası Bar Harbor, Maine, Mount Desert Island’ın kuzeydoğu köşesinde sizi bekliyor.

Hangi Mevsimde Gidilmeli?

Acadia Ulusal Parkı’nı ziyaret etmek için en iyi zaman, yaz kalabalığının ayrılmasından sonra, ancak sıcaklıklar donma noktasının altına düşmeden önce, eylül ayından ekim ayının başlarına kadardır. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ziyaret etmek ıslak olabilir – sis ve yağmur yaygındır – bu nedenle su geçirmez ekipmanınızı paketlemeniz gerekir. Temmuz ve ağustos aylarında hava güzeldir, ancak park için açık ara en kalabalık mevsimdir. Park, kışın çok fazla ziyaretçi görmüyor, ancak donma sıcaklıklarına göğüs germeye hazır macera gezginleri için ziyaret etmek için mükemmel bir zaman.

Acadia Parkında Neler Yenilir?

Acadia Ulusal Parkı içinde pek çok yemek seçeneği bulunmamakla birlikte, yakındaki Bar Harbor, Maine, ilginç yemek mekanları ve barlarla doludur. Tabii ki, ıstakoz Maine’de mutlaka denenmesi gereken bir yemektir ve en iyilerinden bazılarını Beal’s Lobster Pier , Thirsty Whale Tavern ve Galyn’s’te bulacaksınız . Pek çok ziyaretçi ayrıca Café This Way ve Jeannie’s Great Maine Breakfast’tan yaban mersinli krep ve turtaları tavsiye ediyor . Gününüz için parkta piknik öğle yemeği hazırlamayı tercih ediyorsanız, şehir merkezindeki birkaç marketten birinde durun ya da Downeast Deli ve Boxed Lunch Co gibi sıradan bir dükkandan bir sandviç alın.. Birçok Bar Harbor restoranının mevsimsel olarak çalıştığını unutmayın, bu nedenle gitmeden önce saatleri ve kapanışları kontrol ettiğinizden emin olun.

Park içindeki tek restoran Jordan Pond’a bakan Jordan Pond House Restaurant’tır . Restoran ikindi çayı, popovers ve deniz ürünleri ile ünlüdür. Ancak, genellikle kalabalık olduğu için uzun bekleme sürelerine hazırlıklı olun.

Acadia Ulusal Parkı Seyahat Rehberi

Acadia Ulusal Parkı’nda Nasıl Gezilir?

Acadia Ulusal Parkı’nda dolaşmanın en iyi yolu yürüyerek. Yürüyüş için yapılmış 158 mil uzunluğundaki tarihi parkurları ile Acadia, arabadan inip dışarı çıkmak için mükemmel bir yerdir. Parka ulaşmak için, yolcuları Bar Harbor Village Green’den çeşitli park yerlerine taşıyan ücretsiz bir yaz servisi olan Island Explorer’a atlayabilirsiniz. Kendi tekerlek setinizi tercih ederseniz, parkın kuzeybatısındaki Bangor Uluslararası Havaalanı (BGR) ve Hancock County-Bar Harbour Havaalanı (BHB) dahil olmak üzere yakındaki havaalanlarından birinde araba kiralayabilirsiniz. Acadia’nın yaklaşık 10 mil kuzeyinde yer almaktadır. Rehberli turlar ve korucu liderliğindeki programlar da mevcuttur.

Yürüyerek
Parkın 45 millik araba yolu sistemi boyunca yürümek, parkın hayranlık uyandıran manzarasını deneyimlemenin en iyi yoludur. Sakin ve kolay bir yürüyüş için yemyeşil bir ormana ve kayalık okyanus manzarasına sahip Wonderland Trail’i deneyin. Daha zorlu bir tırmanış için, muhteşem manzaralara sahip olan, ancak açıkta kalan kayalıkların çıkıntılarında dik demir basamaklarda yorucu bir yürüyüş gerektiren Acadia’s Beehive Trail’e göz atın. Acemi yürüyüşçüler bu parkurları yalnızca ilkbahar, yaz ve havanın rahat bir yürüyüşe izin verdiği erken sonbaharda çözmelidir. Kış yürüyüşü sadece deneyimli yürüyüşçüler için tavsiye edilir.

Otobüs
Ücretsiz bir yaz otobüsü hizmeti olan Island Explorer, Acadia’nın Mount Desert Adası’ndaki otellerini, parkurlarını, kamp alanlarını ve köy merkezlerini birbirine bağlayan 10 otobüs güzergahı sunar. Tamamen propanla çalışan araçlara sahip Island Explorer’ın çevre dostu otobüsleri, sizi yalnızca talep üzerine istediğiniz durakta bırakmakla kalmayacak, aynı zamanda sizi sıkışık park alanlarında yer bulma zahmetinden de kurtaracak. Otobüs güzergahları şu anda 23 Haziran’dan Columbus Günü’ne (Ekim başı) kadar çalışıyor ve Ağustos sonunda hizmette bir azalma var. Haritaları ve zaman çizelgelerini resmi Island Explorer web sitesinde bulabilirsiniz.

Araba
Park içindeki çeşitli ilgi çekici yerleri ziyaret etmeyi planlıyorsanız, bir araba beceriklidir. Yaklaşık 30 millik Park Loop Yolu’nu sürebilirsinizAcadia’nın okyanusunun, dağlarının ve ormanlarının muhteşem manzaralarını bulmayı umuyorsanız. Ayrıca arabayı durdurup manzarayı hayranlıkla seyredebileceğiniz birçok gözlem noktası da bulunuyor. Arabayla gidilmesi gereken başka bir yer: Parkın en yüksek dağının göz kamaştırıcı manzarasına sahip, dolambaçlı 3 1/2 millik bir yol olan Cadillac Dağı. Unutmayın: Ana yollar kışın kapanır, bu nedenle bu sezon dışında ziyaret etmeyi planlıyorsanız önceden kontrol etmek en iyisidir. Parkı çevreleyen havaalanlarından herhangi birinden araba kiralayabilirsiniz. Pazarlık arayanlar dikkat: Bir araç getirmek sizi 30 $ geri getirecek (yaya, yürüyüşçü veya bisikletçi olarak ödeyeceğiniz 15 $’ın aksine). Parkta araba ile gezinmeyle ilgili ipuçları için Ulusal Park Servisi web sitesini ziyaret edin.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe