Biden'dan Rusya mesajı: "Ukrayna'yı işgal ederse bunun ciddi sonuçları olacaktır"
Biden'dan Rusya mesajı: "Ukrayna'yı işgal ederse bunun ciddi sonuçları olacaktır"

WordPress’te Yapışkan Yazılar Nasıl Yapılır?

3 mins read

İnsanların ilk önce görebilmesi için en önemli gönderilerinizi blog sayfanızın en üstünde göstermenin bir yolunu mu arıyorsunuz?

WordPress varsayılan olarak en yeni gönderilerinizi önce gösterir. Daha fazla içerik ekledikçe, eski gönderileriniz azalır ve sonunda arşivlere taşınır.

Peki ya sütun makalelerinizi daha uzun süre ön sayfada göstermek isterseniz?

İşte o zaman WordPress yapışkan yazılar özelliği işe yarar.

Yapışkan bir gönderi, blog sayfanızın en üstüne yapışan bir gönderidir. Normal gönderilerinizin aksine, siz yapışkan seçeneğini kaldırana kadar blogunuzun ön sayfasında kalır.

Bu yazıda, sadece 2 adımda WordPress’te nasıl kolayca yapışkan yazılar yapabileceğinizi göstereceğiz.

Bir WordPress Yapışkan Yazı Ne Zaman Kullanılır?

Yapışkan bir gönderi, esas olarak blogunuzdaki önemli içeriği vurgulamak için kullanışlıdır. Bu, yayın tarihlerinden bağımsız olarak en iyi makalelerinizi blogunuzun ön sayfasında öne çıkarmanıza olanak tanır.

Blog ana sayfanıza sabitlemek isteyebileceğiniz başlıca 2 tür içerik vardır.

1. Blogunuzdaki En İyi İçerik (Sütun Makaleleri)

Sütun makaleleri web sitenizdeki en önemli içeriktir. Buna ayrıntılı makaleler, kapsamlı kılavuzlar ve en popüler yayınlarınız dahildir.

Blogunuza yeni kullanıcılar tanıtmanın, olası satışlar oluşturmanın ve sayfa görüntülemelerini artırmanın en iyi yoludur. Yeni kullanıcıların bu makaleleri bulabilmesini sağlamak için web sitenizde bunları vurgulamak istersiniz.

Örneğin, belirli bir konuyu çok ayrıntılı olarak ele alan kapsamlı bir makaleniz olabilir. Böyle bir makale, kullanıcılarınız için oldukça faydalı olacaktır ve onu en üste yapıştırmak isteyebilirsiniz.

2. Zaman uygunluğuna göre Kritik İçerik

Yapışkan hale getirmek isteyebileceğiniz başka bir gönderi türü, ürün güncellemeleri, duyurular , eşantiyonlar vb. gibi zamanla alakalı gönderilerdir.

Blogunuz aracılığıyla büyük bir ürün güncellemesini duyurduğunuzu varsayalım, o zaman kullanıcılarınızın bunu mümkün olan en kısa sürede görmesini isteyeceksiniz. Benzer şekilde, bir ay boyunca bir çekiliş düzenliyorsanız, süresi dolmadan herkesin onu görmesini isteyeceksiniz.

Geçerlilik süreleri sona erdiğinde, bunları yeni yapışkan gönderilerle değiştirebilirsiniz.

Bunu söyledikten sonra, yazılarınızı WordPress’te nasıl kolayca yapışkan hale getireceğinizi görelim.

WordPress Gönderilerini 2 Adımda Yapışkan Hale Getirme

WordPress, herhangi bir gönderiyi ön sayfaya yapıştırmak için yerleşik işlevsellik ile birlikte gelir. Tüm standart uyumlu WordPress temaları bu özelliği destekler ve ön sayfadaki veya blog sayfasındaki yapışkan gönderiyi vurgulayacaktır.

İlk olarak, yapışkan hale getirmek istediğiniz gönderiyi düzenlemeniz veya yeni bir tane oluşturmanız gerekir.

Düzenleme sonrası ekranında, belge ayarlarınızı göreceğiniz sağ kenar çubuğuna bakın. Önce ‘Durum ve Görünürlük’ seçeneğine tıklayın.

Şimdi ‘Ön Sayfaya Yapıştır’ için bir onay kutusu seçeneği göreceksiniz. Gönderiyi yapışkan hale getirmek için kutuyu işaretlemeniz ve ardından gönderinizi kaydetmeniz veya yayınlamanız yeterlidir.

Bu kadar! Gönderiniz, siz işareti kaldırana kadar blogunuzun ön sayfasında kalacak.

Daha eski bir gönderiyi yapışkan hale getirmek istiyorsanız, aynı adımları izleyin ve sadece kaydet’i tıklayın.

Ayrıca Hızlı Düzenleme özelliği ile eski gönderileri yapışkan hale getirebilirsiniz.

Kontrol panelinizden Gönderiler » Tüm Gönderiler sayfasına gidin ve ilgili gönderi başlığını arayın. Ardından, altındaki ‘Hızlı Düzenleme’ seçeneğini tıklamanız gerekir.

Bundan sonra, sağ altta yapışkan bir gönderi onay kutusu dahil hızlı düzenleme seçeneklerini göreceksiniz. Kutuyu işaretlemeniz ve aşağıdaki ‘Güncelle’ düğmesini tıklamanız gerekir.

Bunu, yayınlandıktan sonra yapışkan hale getirmek için yayınlanmamış taslaklarınıza da uygulayabilirsiniz.

Bu makalenin, WordPress’te kolayca yapışkan yazılar oluşturmayı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. 

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe