WordPress’te Tarih ve Saat Formatı Nasıl Değiştirilir?

2 mins read

Hiç WordPress’te tarih biçimini değiştirmek istediniz mi? Belki ayı kısaltmak, yılı gizlemek veya zamanı göstermek istediniz? Son zamanlarda kullanıcılarımızdan biri tarih ve saat biçimini değiştirmenin bir yolu olup olmadığını sordu? Bu yazıda, WordPress’te tarih ve saat biçimini nasıl değiştireceğinizi göstereceğiz.

WordPress’te Tarih ve Saat Ayarları

WordPress, kullanıcıların ve geliştiricilerin tarih ve saati biçimlendirmesine olanak tanıyan yerleşik işlevlerle birlikte gelir. WordPress yönetici alanındaki Ayarlar »Genel sayfasına giderek biçiminizi değiştirebilir ve saat dilimi bölümüne inebilirsiniz.

Burası, tarih ve saat biçimleriyle birlikte web siteniz için bir saat dilimi seçebileceğiniz yerdir.

Radyo düğmesine tıklayarak seçebileceğiniz birkaç yerleşik seçenek vardır veya kendi özel biçiminizi girebilirsiniz.

WordPress’te Tarih ve Saat için Biçim Karakterleri nelerdir?

Tarih ve saat biçimi, bir saat biçimini temsil eden alfabetik karakterlere dayalıdır. Örneğin, Y girmek, yılı 2014 gibi sayısal dört basamaklı olarak verir.

Daha küçük y harfinin girilmesi, yılı 14 gibi sayısal iki basamaklı olarak verir. Biçim karakterlerinin tam listesini burada görebilirsiniz.

Yaygın olarak kullanılan tarih ve saat biçimi karakterlerinin bazı örnekleri:

M d, Y– Çıkacak – 06 Kasım 2014 – Çıkacak –
d M, Y06 Kasım 2014 – Çıkacak – 6 Kasım 2014 – Çıkacak – 6 Kasım
F jS, Y2014
l, F jS, YPerşembe
H:i:s– Çıkacak – 21:26:12

Hem tarih hem de saat ayarları için özel kutuda farklı format deneyebilirsiniz. Formatı girdikten sonra, WordPress size tarih veya saatinizin nasıl görüneceğine dair bir önizleme gösterecektir.

Ayarlarınızı kaydettikten sonra, temanız formatı önceden tanımlamamışsa, web siteniz boyunca bu formatı kullanacaktır.

Tarih ve saat biçimleri hakkında sık sorulan bir başka soru da, WordPress yayınlarınızdaki tarihlerin yanında saatin nasıl görüntüleneceğidir.

Zor ama daha iyi çözüm, bir alt tema oluşturarak WordPress temanızı düzenlemek ve bu satırı saati görüntülemek istediğiniz yere eklemek olacaktır.

1<?php get_the_time(); ?>

Bu kod yalnızca şu anda görüntülenen gönderi veya sayfa için zaman getirecektir.

Ancak, yeni başlayanların çoğu, alt temalar oluşturmak ve kodu gözden geçirmek istemez. Bu kullanıcılar için tarihin yanına saati eklemenin daha kolay bir yolu var.

Teknik olarak, WordPress tarih verdiğinde, aslında tam tarih ve saati verir. Ancak, çoğu kişi tarih için yalnızca biçim karakterlerini kullandığından, yalnızca tarihi görüntülemekten başka seçeneği yoktur. Tarih formatında zamanla ilgili karakterleri girdiyseniz, saati de gösterecektir. Örneğin,

d/m/Y g:i açıktı verecek06/11/2014 12:15 pm

Benzer şekilde, gerekirse saat alanında tarihle ilgili biçim karakterlerini de kullanabilirsiniz.

İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, WordPress’te tarih ve saatle yapabileceğiniz başka birçok şey vardır. Örneğin, gönderilerin yayınlanma tarihi yerine son güncellenme zamanını gösterebilirsiniz.

Ayrıca ‘Bu gönderi 2 gün önce yayınlandı’ gibi güncel tarih ve saati ve ilgili tarihleri görüntüleyebilirsiniz.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe