WordPress’te Görsel Düzenleyici Modu Nasıl Kaldırılır?

1 min read

WordPress’te görsel düzenleyici modunu kaldırmak istiyor musunuz? WordPress’teki görsel düzenleyici, içerik yazmak için bir WYSIWYG arayüzü sağlar. Ancak, temel HTML yazma konusunda rahat olan birçok kullanıcı, metin düzenleyiciyi kullanmayı tercih eder. Bu yazıda, WordPress’te görsel düzenleyici modunun nasıl kaldırılacağını göstereceğiz.

WordPress’te Görsel Düzenleyici Modunu Neden Kaldırmalısınız?

Görsel düzenleyici, yeni başlayanlar için WordPress’te içerik yazmanın uygun bir yolunu sunar. Yazı yazarken renkleri ve formatı seçmek için kullanışlı seçeneklere sahip güzel bir WYSIWYG kullanıcı arayüzü ile birlikte gelir.

Görsel düzenleyici, yazılarınızı WordPress temanızla aynı yazı tiplerini ve renkleri kullanarak gösterecek şekilde programlanabilir.

Ancak, birçok ileri düzey kullanıcı düz metin düzenleyiciyi kullanmayı tercih eder. Bazı çok temel biçimlendirme düğmelerine sahiptir ve içerik oluşturduğunuzda ham HTML / düz metin gösterir.

Görsel düzenleyici ile ilgili en büyük şikayet, Görsel / Metin modu arasında geçiş yaptığınızda, gönderinizin biçimlendirmesini etkileyebilmesidir. Bazen görsel düzenleyici, gerekli olmayan ek biçimlendirme de ekler.

Bunlar büyük sorunlar değil, ama kesinlikle gerçekten can sıkıcı hale gelebilirler.

Bunu söyledikten sonra, WordPress’te görsel düzenleyici modunun nasıl kolayca kaldırılacağını görelim.

WordPress’te Görsel Düzenleyici Modunu Kaldırma

İlk olarak, WordPress yönetici alanında Kullanıcılar » Profiliniz sayfasını ziyaret etmeniz gerekir . Burası, WordPress’te kullanıcı profilinizi düzenleyebileceğiniz yerdir.

Görsel düzenleyicinin altında, ‘Yazarken görsel düzenleyiciyi devre dışı bırak’ seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretlemeniz gerekir.

Ayarlarınızı kaydetmek için ‘Profili Güncelle’ butonuna tıklamayı unutmayınız.

Artık bir gönderiyi düzenleyebilir veya yeni bir tane oluşturabilirsiniz. Görsel düzenleyicinin artık kullanılamayacağını fark edeceksiniz.

Not: Bu ayar, WordPress sitenize kayıtlı diğer kullanıcıları etkilemeyecektir.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe