WordPress’e Video Yüklenir Mi? WordPress’e Video Yüklemek Riskli Mi?

3 mins read

Web sitenize video eklemek, ziyaretçinizin dikkatini çekmenin ve dönüşümleri artırmanın akıllı bir yoludur. Ancak sitenize video eklemek çok fazla depolama alanı ve bant genişliği kaplayarak barındırma maliyetlerinizi artırabilir ve ziyaretçileriniz için kötü bir deneyim yaratabilir.

Bu nedenle WordPress sitenize asla video yüklememenizi öneririz. Bu yazıda, WordPress’e asla video yüklememenizin tüm nedenlerini ve web sitenize video eklemenin en iyi yolunu inceleyeceğiz.

Yükleme ve Yerleştirme

WordPress’te neden asla video yüklememeniz veya barındırmamanız gerektiğini söylemeden önce, yükleme ile yerleştirme arasında bir fark olduğunu herkesin anladığından emin olalım.

Bir video yüklemek veya barındırmak, WordPress medya kitaplığını kullanarak sitenize resim yükler gibi videolar yükleyeceğiniz anlamına gelir. Önerdiğimiz kısım burası.

Video gömmek, YouTube gibi üçüncü taraf bir siteye video yüklediğiniz ve ardından bunu blog gönderilerinize kolayca gömebileceğiniz anlamına gelir. İnsanlara ellerinden geldiğince video yerleştirmelerini şiddetle tavsiye ediyoruz.

Kolay Paylaşım

WordPress’e video gömmek , yüklemekten daha kolaydır. YouTube’a veya diğer video paylaşım sitelerine yüklenen bir videoyu blog yazılarınıza URL’yi yapıştırarak paylaşabilirsiniz.

YouTube’da bir kanalı yönetmek de daha kolaydır. Öte yandan, WordPress’te resimlerinizden ve diğer yüklemelerden ayrı bir video bölümü oluşturmak o kadar basit değil. WordPress’e bir video yüklediğinizde, diğer tüm medya kitaplığı içeriğinizle karıştırılacaktır.

Videonuzu YouTube’a ve diğer video paylaşım sitelerine yükleyerek, izleyicilerinizin videonuzu paylaşmasını ve hatta viral hale gelmesini kolaylaştırırsınız.

Bant Genişliğinden Tasarruf Edin

Web sitenize video yüklemek bant genişliğine mal olur. Daha yüksek kaliteli videolar daha fazla bant genişliğine mal olur.

Site ziyaretçilerinizin videolarınızı kendi web sitelerine yerleştirmelerine izin verirseniz, video orada her görüntülendiğinde bant genişliği çoğalır. Muhtemelen videolarınızı yönetmek ve görüntülemek için daha fazla eklenti eklemeniz gerekecek. Bu eklentiler, hız için optimize edilmemişlerse sunucu yükünüzü de artırabilir. Paylaşılan web barındırma kullanıyorsanız, sunucunuzun web sitenizi askıya alması ve geçici olarak kaldırması ihtimali vardır.

WordPress site hızınızı optimize etmek, SEO sıralamalarınızı ve web sitesi trafiğinizi de etkilediği için her zamankinden daha önemli.

Görünürlük ve Trafik

YouTube, dünyanın en çok kullanılan ikinci arama motoru ve en çok ziyaret edilen web sitesidir. Bu tek başına birçok web sitesi sahibini videolarını YouTube’a yüklemeye zorlar.

YouTube’a video yüklemek, kendi web sitenize yüklemekten daha fazla izleyici getirebilir. YouTube ve diğer video paylaşım sitelerinin sosyal ağ özellikleri, videolarınızın viral popülaritesini tetikleyebilir. Örneğin, WPBeginner YouTube kanalında 200.000’den fazla abonemiz var ve her hafta on binlerce yeni görüntüleme alıyoruz.

Video Kalitesi Optimizasyonu

YouTube veya Vimeo gibi sitelere video yüklediğinizde , daha iyi bir web deneyimi için her videoyu işlerler. İzleyiciler, videonuzu HD olarak mı yoksa daha düşük çözünürlüklerde mi izlemek istediklerini seçebilirler. Ayrıca bu web siteleri, videoyu izleyici için en iyi kalitede oynatmak için kullanıcının internet bağlantısını ve cihaz türünü otomatik olarak algılamaya çalışır.

Videonuzu WordPress’e yüklerseniz, bu optimizasyonları kaçırırsınız ve videonuz olduğu gibi görüntülenerek size daha fazla bant genişliğine mal olur ve kullanıcı deneyimini mahveder.

Bonus özellikler

Birçok video barındırma platformu, yalnızca WordPress’e yüklerseniz kaçırdığınız daha fazla özellik sunar.

Örneğin, şunları yapabilirsiniz:

  • Erişilebilirlik için videolarınıza otomatik altyazı ekleyin
  • Reklamdan para kazanın
  • Videolarınızı kaç kişinin izlediğine dair analizler alın
  • Özel video küçük resimleri oluşturun
Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe