Ünlü ABD Dergisi FORBES: "Türkiye Hiper Savaş Ordusu Kuruyor"
Ünlü ABD Dergisi FORBES: "Türkiye Hiper Savaş Ordusu Kuruyor"

Ünlü ABD Dergisi FORBES: “Türkiye Hiper Savaş Ordusu Kuruyor”

1 min read

Türkiye’de bazıları askeri alandaki teknolojik gelişmelerden rahatsız olurken, ABD‘de bazılarının dikkatini çekmeyi başardı.

Emir Hüseyin imzalı yazıda, Türkiye’de üretilen SİHA ve İHA’ların dünyanın birçok yerinde görülebildiği vurgulanırken, ülkemizde üretilen bu teknolojik harp araçlarının Azerbaycan’a savaş getirdiğine işaret ediliyor.

İşte Forbes’te yayınlanan “Türkiye süper yetenekli bir ordu kuruyor” yazısı;

Türkiye’nin yıllık savunma bütçesi 20 milyar doların biraz üzerinde, ancak bu kadar küçük bir bütçeyle başardıkları göz kamaştırıcı. Türkiye’nin Kürt ayaklanmasına karşı çıktığını, Katar’ın Suudi Arabistan ve BAE ile açmasını desteklediğini, Libya’da GNA’yı desteklediğini ve aynı zamanda Suriye’de önemli operasyonlara katıldığını hayal edin.

Buna ek olarak, Türk müdahalesi Azerbaycan için Ermenistan’a karşı Dağlık Karabağ savaşını da kazandı. Şimdi Türkiye, Ukrayna’ya Rusya ile olan soğukluğunda hatırı sayılır bir destek veriyor. Türk askeri gelişmelerini incelemekten ortaya çıkan tablo, Savunma Bakanlığı’nın kısmen tekrarlasa iyi yapabileceği bir tablodur; uygun maliyetli yükseltmeler, yeni nesil yatırımlar, drone taşıyıcı gemiler gibi cesur platform geçişleri ve tüm alanlarda özür dilemeyen bir özerklik arayışı. Kısacası, makul bir fiyata etkileyici bir Hyperwar makinesi.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe