Telifsiz görseller nasıl bulunur? Ücretsiz ve telifsiz popüler 14 fotoğraf sitesi!

4 mins read

Bir resim bin kelime değerinde bir olup. Bu nedenle, en iyi blog yazarlarının tümü, dikkat çekmek ve mesajlarını etkili bir şekilde iletmek için resimlerden yararlanır. Bize sık sık şu soru sorulur: İyi telif ücretsiz görseller nasıl bulunur? WordPress siteniz için telifsiz görseller bulabileceğiniz en iyi yerlerden bazıları hangileridir? Bu makalede, içeriğinizi öne çıkarabilmeniz için WordPress blog gönderileriniz için telifsiz görseller bulmak için en iyi kaynaklarımızdan bazılarını paylaşacağız.

1. stok.xchng

Düzgün bir şekilde kategorize edilmiş ve etiketlenmiş geniş fotoğraf koleksiyonu nedeniyle stock.xchng’yi seviyoruz. stock.xchng’de bir fotoğraf bulmak kolaydır. Görsele kategorilere göre göz atabilir veya arama özelliğini kullanabilirsiniz.

Buradaki resimlerin çoğu oldukça yüksek kalitededir, bu nedenle bunları web sitenizde ve sunumlarınızda kullanabilirsiniz. Yaygın olarak kullanılan ve kolayca tanınabilen resimlerle karşılaşabilirsiniz.

Örneğin, iş için arama yaparsanız, diğer web sitelerinde gördüğünüz birçok resim görünecektir. Ancak nişe özel bir arama terimi ararsanız, fazla kullanılmayan görseller bulursunuz.

2. Pixabay

Pixabay, telif ücretsiz CC-0 lisanslı görseller bulmak için popüler bir destinasyondur. Web sitesi, kategorilere ve etiketlere ayrılmış geniş bir resim koleksiyonu sunar.

Web sitesi, aramanızı daraltmanıza olanak tanıyan gelişmiş bir arama özelliğine sahiptir. Görsellerde öne çıkan renge göre arama yapabilirsiniz.

3. Unsplash

Yüksek kaliteli telif ücretsiz, CC-0 Lisanslı ve kamuya açık fotoğraflar için iyi bilinen bir yer. Unsplash, her 10 günde bir 10 fotoğraf yayınlar.

Unsplash, doğa, ofis, iş vb. gibi belirli temalarla eşleşen görüntüleri bulmak için kullanılabilecek yeterince iyi bir arama özelliğine sahiptir.

Web sitesi ayrıca, yeni bir sekme açtığınızda arka planda rastgele bir resim gösteren bir Google Chrome uzantısı sunar. Daha sonra bu görüntüyü bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

4. Photo Pin

Fotoğraf Pimi, blog yazarlarının gönderilerinde ve makalelerinde kullanacakları fotoğrafları bulmalarına yardımcı olur. Creative Commons lisanslı fotoğrafları aramak için Flickr API’sini kullanır. Tıpkı Creative Commons Araması gibi, burada bulduğunuz fotoğrafların çoğu, atıfta bulunmanızı gerektirir.

5. Public Domain Pictures

Public Domain Pictures, geniş bir telif ücretsiz resim ve fotoğraf koleksiyonuna sahiptir. Arama özelliğini kullanarak görselleri bulabilir veya kategorilere göz atabilirsiniz.

6. New Old Stock

Bu güzel küratörlüğünde web sitesi, şu anda kamuya açık olan eski fotoğraflara sahiptir. Fotoğraflar, size geçmişe bir bakış sundukları için benzersiz bir şekilde ilgi çekicidir.

7. Pickup Image

Pickup Image, telif ücretsiz fotoğraf, resim ve küçük resimden oluşan geniş bir koleksiyon sunar. Site, kullanımı kolay bir arama özelliği sunar. Görüntüler ayrıca daha kolay gezinme için kategorilere ve etiketlere göre sıralanır.

8. Public Domain Archive

Public Domain Archive, yüksek kalitede telif ücretsiz stok fotoğraflar sunar. Site hem modern hem de eski fotoğrafların bir karışımını sunuyor. Kategorileri kullanarak görsellere göz atabilir veya arama özelliğini kullanabilirsiniz.

9. SplitShire

SplitShire, Daniel Nanescu’nun CC0 lisansı altında yayınlanan bir fotoğraf koleksiyonudur. Etiketler filtresini kullanarak siteye göz atabilir veya resimleri mozaik görünümünde görüntüleyebilirsiniz. Siteye düzenli olarak yeni fotoğraflar yüklenmektedir.

10. LibreShot

Skitterphoto, yüksek çözünürlüklü telif ücretsiz fotoğraflar sunar. Web sitesindeki tüm görseller CC-0 kamu malı kapsamında lisanslanmıştır. Sitede kendi fotoğrafçılarının çalışmaları yer alıyor, böylece daha az kullanılmış ve benzersiz fotoğraflar bulacaksınız.

11. Skitterphoto

Telifsiz fotoğraflar ve CC0 Lisanslı görüntüler için güzel bir şekilde seçilmiş ve kullanımı kolay bir web sitesi. Stocksnap.io, resimlere kategoriler ve etiketler halinde göz atmanızı sağlar. Arama özelliğini de kullanabilirsiniz.

12. WikiMedia Commons

Wikimedia Foundation’ın bir projesi olan WikiMedia Commons, özgürce kullanılabilen geniş bir resim, ses ve video dosyası kütüphanesidir. Kitaplık, resim, fotoğraf, çizim, ilüstrasyon gibi ortam türlerine veya ses, video, resim vb. dosya türlerine göre taranabilir. Görüntüler ayrıca lisans bazında da taranabilir. Wikimedia Commons’daki çok sayıda resim kamuya açıktır, bu da onları herhangi bir atıfta bulunmadan kullanmakta özgür olduğunuz anlamına gelir. Bazı resimler, atıf gerektiren bir yaratıcı ortak lisansa sahip olabilir. Her görüntünün altındaki lisans bilgilerini kontrol ettiğinizden emin olun.

13. PDPics

PDPics, binlerce kamuya açık alan görüntüsünden oluşan geniş bir koleksiyon sunar. İlk bakışta site çok basit görünebilir, ancak kategoriler ve etiketler halinde özenle seçilmiş resimlere sahiptir.

14. ShutterStock

Shutterstock ücretsiz değildir, ancak burada kesinlikle bahsetmeye değer. Fotoğraf, vektör ve illüstrasyon kitaplıkları olağanüstü.

Shutterstock’un ödeme yapan bir müşterisiyiz ve görsellerin kalitesine kefil olabiliriz.

Aradığınız görüntüyü bulduktan sonra, favori görüntü düzenleme programınızı kullanarak bu görüntüleri kırpabilir ve düzenleyebilirsiniz. Web için optimize edilmiş resimlerinizi kaydetmeyi unutmayın çünkü bu sitenizi hızlandırmaya yardımcı olacaktır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe