Sneferu kimdir? Sneferu hayatı ve biyografisi!

1 min read

Sneferu da yazılan Snofru, dördüncü Hanedan’ın ilk kralıydı ve eski Mısır’da ilk gerçek piramidi inşa etmekten sorumluydu.

Snofru, Kral Huni’nin ve daha küçük eşlerinden biri olan I. Meresankh’ın halefi ve muhtemelen oğluydu.

Mısır’ın sınırlarını güvence altına almak için, özellikle güneydeki metaların önemli ticaretini korumak ve kontrol altına almak için askeri kampanyalar yürüttüğü düşünülüyor.

Saltanatı sırasında piramidin son düz kenarlı şekli mükemmelleştirildi. Snofru’nun ilki Meidum’da basamaklı bir piramitti. Snofru, saltanatının on beşinci yılında mahkemesini Dahshur’a taşıdığında, sahada yeni bir piramit üzerinde çalışmalar başladı. İlk başta yanları çok dikti ve bina büyüdükçe çatlaklar ortaya çıktı – bu yüzden inşaatın üst bölümleri için eğim açısı azaldı. Bu ona garip bir taslak verdi – dolayısıyla modern adı Bent Piramidi.

Aynı bölgede kral için başka bir piramit inşa edildi ve bu şimdi Kırmızı (veya Kuzey) Piramit olarak biliniyor. Bu Mısır’ın ilk gerçek piramidi ve Giza’daki daha ünlü yapıların dayandığı modeldi. Ayrıca Snofru’nun nihayet gömüldüğü türbe olduğu düşünülmektedir. Bunu Mısır’ın en tanınmış piramit kurucusu oğlu Khufu aldı. Etkileyici bina programı ile Snofru’nun Orta Krallık sırasında tanrılaştırılması şaşırtıcı değildir.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe