Site URL’sinde WWW Olup Olmaması Fark Eder Mi? WordPress SEO için Hangisi Daha İyi?

1 min read

Site URL’lerinde www ile www olmayan arasındaki farkın ne olduğunu merak ediyor musunuz?

İnsanlar genellikle hangisinin SEO için daha iyi olduğunu ve site URL’lerini değiştirmeleri gerekip gerekmediğini bilmek ister.

Bu yazıda, www ile www olmayan arasındaki farkı ve hangisinin WordPress SEO için daha iyi olduğunu anlamanıza yardımcı olacağız.

Başlamadan önce, ortalama bir kullanıcı ve küçük işletme sahibi için www ile www olmayan arasında kesinlikle bir fark yoktur. Tamamen kişisel bir tercihtir.

Evet, ikisi arasında, makalenin ilerleyen kısımlarında ele alacağımız teknik bir fark vardır, ancak çoğu insan için her iki şekilde de önemli olmamalıdır.

Yazılı eğitimi tercih ediyorsanız, lütfen okumaya devam edin.

WWW ve WWW Olmadan – SEO Faydaları

Birini diğerine tercih etmenin kesinlikle hiçbir SEO faydası yoktur. Hepsi tercihinize bağlı.

Önemli olan, web sitenizi başlatırken seçtiğiniz ile tutarlı olmanızdır.

Başka bir deyişle, www eklemek veya www çıkarmak için site URL’nizi DEĞİŞTİRMEYİN . Bunun nedeni, Google gibi arama motorlarının www ve www olmayan siteleri iki farklı site olarak kabul etmesi ve bu da içerik çoğaltma sorunlarına yol açmasıdır.

Hepsi Bir Arada SEO eklentisi kullanıyorsanız, site başlığınızda standart URL’yi otomatik olarak ayarlar ve Google’a kişisel tercihinizi bildirir.

WPBeginner sitesinde www kullanıyoruz ama bu kişisel bir tercihti. 

Bu sadece kişisel bir tercih, o kadar.

WWW ile WWW olmayanlar arasındaki Teknik Fark

www eklediğinizde bir sitenin önünde, DNS ile esneklik, birden fazla alt alan kullanırken çerezleri kısıtlama yeteneği ve daha fazlasıyla yardımcı olabilecek bir ana bilgisayar adı görevi görür.

Çıplak etki alanları olarak da adlandırılan WWW dışı etki alanlarının ise bazı teknik sınırlamaları vardır. Örneğin, Akamai gibi bir CDN sağlayıcısı, trafiği başarısız bir sunucudan çıplak bir etki alanındaki sağlıklı bir sunucuya yönlendiremez.

Ancak, bu teknik farklılıklar yalnızca web siteniz günlük olarak milyonlarca sayfa görüntüleme alıyorsa hissedilir.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe