Rusya, İran'dan Aldığı SİHA'larda Sürekli Sorun Yaşıyor!
Rusya, İran'dan Aldığı SİHA'larda Sürekli Sorun Yaşıyor!
/

Rusya, İran’dan Aldığı SİHA’larda Sürekli Sorun Yaşıyor!

1 min read

ABD, İran’ın ilk askeri insansız hava araçlarını Rusya’ya teslim etmesini yakından izliyor. Üst düzey bir ABD’li yetkili, Rusya’nın Ukrayna savaşı için Tahran’dan silahlı bir insansız hava aracı (SİHA) aldığını, ancak teknik bir aksaklıkla karşılaştığını söyledi.

ABD’li yetkililere göre, İran bu ay ilk İHA grubunu Rusya’ya teslim etti.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan üst düzey yetkili, gazetecilere verdiği demeçte, Rusya’nın bu ay Muhacir-6’yı ve birkaç gündür yayılan SİHA tanık serisini değerlendirdiklerini söyledi. Yetkili ayrıca Rusya’nın bu türden yüzlerce insansız hava aracı satın almayı planladığını da kaydetti.

ABD’li yetkililer, Rusya’nın İran’dan satın aldığı insansız hava araçlarını Ukrayna savaşında havadan karaya saldırılar düzenlemek için kullanabileceğini söylüyor.

Amerikalı Üst Düzey Yetkiliden Açıklama

Üst düzey bir Biden yönetim yetkilisi, Rusya’nın Tahran’dan satın aldığı insansız hava araçlarıyla ilgili çeşitli aksaklıklarla karşılaştığını söyledi. Haber ilk olarak The Washington Post’ta yayınlandı. Haber, ABD’li yetkililerin açıklamalarıyla doğrulandı.

Yetkililer ayrıca Rus operatörlerin İran’daki sistemlerin kullanımı konusunda eğitim almaya devam ettiğini söyledi.

İran’ın şimdiye kadar bu SİHA’ları Etiyopya, Sudan, Venezuela’ya sattığı ve Tacikistan’da ortak üretim tesisi açtığı anlaşılıyor.

Rus ordusunun Ukrayna yaptırımları ve ihracat kontrolleri nedeniyle ciddi askeri tedarik sorunları yaşaması, Moskova’yı İran gibi ülkelerin ekipman ihtiyaçlarını karşılamaya zorluyor.

Üst düzey ABD’li yetkililer uzun süredir Rusya ve İran arasındaki işbirliği konusunda uyarıda bulunuyorlar. Pentagon’un savunma sektöründe iki ülke arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesinden endişe duyduğu söyleniyor.

5/5 - (2 votes)
Haber Oku
Tidings Globe