Plastik Kalıp İmalatı
Plastik Kalıp İmalatı

Plastik Kalıp İmalatı

1 min read

Plastik malzemelerin şekillendirilmesi için kullanılan bir yöntem arasında yer alan plastik kalıp imalatı süreci, tasarım, kalıplama, enjeksiyon ve montaj aşamalarından oluşmaktadır. Plastik kalıp imalatıotomotiv, beyaz eşya, havacılık, medikal, mutfak gereçleri gibi pek çok sektörde kullanılan plastik ürünlerin üretimini sağlamaktadır.  Bu imalatında ilk adım tasarımdır. Tasarım aşamasında, üretilmesi istenen plastik ürünün özellikleri, boyutları, renkleri, dokusu ve fonksiyonu belirlenir.

Kalıplama aşamasında ise tasarlanan plastik ürünün kalıbı oluşturulur. Kalıplama aşamasında yüksek donanıma sahip CNC dik işleme tezgâhları kullanılır. Kalıplama aşamasında plastik enjeksiyon kalıp, progresif kalıp, kesme kalıp ve form kalıp gibi farklı türlerde kalıplar üretilebilir.

Plastik Kalıp İmalatı Nasıl Yapılır?

Enjeksiyon aşamasında ise oluşturulan kalıplar plastik enjeksiyon makinelerine yerleştirilir. Plastik enjeksiyon makineleri plastik hammaddeyi eriterek yüksek basınçla kalıplara enjekte eder. Enjeksiyon aşamasında 100 – 360 aralığında tonaja sahip, ileri teknoloji ile donatılmış makineler kullanılır. Enjeksiyon aşamasında kristal ve policarbon gibi şeffaf ve transparan malzemelerden veya ABS gibi teknik plastiklerden üretim yapılabilir. Montaj aşamasında ise enjeksiyonla şekillendirilen plastik parçaların birleştirilmesi veya ek parçaların takılması işlemi yapılır. Montaj aşamasında proje ve müşteri talebine bağlı olarak farklı montaj yöntemleri uygulanabilir. Plastik kalıp imalatı hakkında bilgi almak için https://www.demircanplastik.com.tr/plastik-kalip-imalati/sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

5/5 - (5 votes)
Haber Oku
Tidings Globe