New York'da görmeniz gereken 12 yer! New York gezilecek yerler! New York'da nerelere gidilir?
New York'da görmeniz gereken 12 yer! New York gezilecek yerler! New York'da nerelere gidilir?
/

New York’da görmeniz gereken 12 yer! New York gezilecek yerler! New York’da nerelere gidilir?

2 mins read

New York, New York… Büyük Elma. Dünyanın gelmiş geçmiş en ikonik şehirlerinden biri ve dünyanın en büyük kültür ve sınıf kaynaşma potalarından biri olan New York, ziyaret etmek için büyüleyici bir yer ve size asla unutamayacağınız bir deneyim sunacağından emin olabilirsiniz. Görülecek ve yapılacak o kadar çok şey var ki, bütün bir geziyi Manhattan sokaklarında dolaşarak geçirebilirsiniz ama tatilinizden en iyi şekilde yararlanmak için mutlaka uğramanız gereken on iki yer var   . Burada belirli bir sıra gözetilmeksizin listelenirler.

1. Özgürlük Heykeli

Herkes onu resimlerde veya filmlerde görmüştür, ancak bizzat görene kadar heykelin güzelliğini gerçekten takdir edemezsiniz. Ellis Adası’na bir feribota binin ve heykeli gezin – tepeden manzara muhteşem!

2. Empire State Binası

Harika manzaralardan bahsetmişken, kesinlikle Empire State Binası’nın tepesine çıkmak isteyeceksiniz. En çok King Kong filmindeki görünümüyle ünlü  olan Empire State Binası, şehrin tam göbeğindedir ve kaçırılmaması gereken bir yerdir.

3. Dünya Ticaret Merkezi 

Özgürlük, umut ve azim sembolü olan 11 Eylül saldırılarının yapıldığı yer, şimdi gerçekten duygusal bir ziyaret yeri olan muhteşem yeni bir binaya ev sahipliği yapıyor. Bu muhteşem manzarayı çekerken saygılarınızı gösterin ve mimariye hayran kalın.

New York’da nerelere gidilir?

4. Rockefeller Center

Rockefeller Center, NYC’de mutlaka görülmesi gereken bir yerdir, özellikle kış aylarında ziyaret ederseniz, buz pateni kiraladığınızdan ve plazanın büyülü atmosferinde paten yaparken harika zaman geçirdiğinizden emin olun.

5. Times Meydanı

Bu ikonik noktalardan bir diğeri olan Times Meydanı, bazı harika sokak eğlencelerinin ve bazı harika manzaraların evidir.

6. Coney Adası

Bir zamanlar olduğu kadar aile dostu olmasa da, Coney Island hala en azından  arabayla geçmeniz gereken bir yer  .

7. Central Parkı

Şehrin tüm koşuşturmacasının tam ortasındaki bu geniş ve huzurlu parkta romantik bir şey var. Parkta yürüyüş yapmak ve piknik yapmak, öğleden sonrayı geçirmek için harika bir yol.

8. Beşinci Cadde

Dünyanın en muhteşem alışveriş noktalarından biri olan Fifth Avenue, hiçbir şey satın almasanız bile mutlaka ziyaret etmeniz gereken birinci sınıf mağazalara ev sahipliği yapıyor.

New York’da nerelere gidilir?

9. Aziz Patrick Katedrali

İnanılmaz derecede modern bir şehrin ortasında oturan ilginç bir tarih parçası olan Katedral, inanılmaz derecede güzel mimariye hayranlıkla bakmak için harika bir şans.

10. Büyük Merkez İstasyon

Dünyanın en ünlü tren istasyonlarından biri olan Grand Central kesinlikle çok güzel. Çok sayıda harika mağazaya ev sahipliği yapan istasyon, sadece içinden geçmeye değer.

11. Broadway

Bütün bir tatili Broadway’de oynanan birinci sınıf şovları izleyerek geçirmek kolay olurdu, ancak tipik olarak bir tiyatro hayranı olmasanız bile en azından sadece birini ziyaret etmeye çalışmalısınız.

12. Brooklyn Köprüsü

New York’un ünlü simge yapılarından bir diğeri olan Brooklyn Köprüsü, size bazı fantastik mimarileri görme şansı veriyor. Köprü gerçekten çok güzel ve gezmeye değer.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe