Lifting nedir? Lifting hangi durumlarda uygulanır? Lifting nasıl uygulanır?

1 min read

Lifting, gerginliğini kaybetmiş kasları toparlamaya yarayan uygulamalarda kullanılan bir yöntemdir. Kas gücü yetersizliği, kırışıklık ve yüz derisinin sarkması gibi durumlarda kullanılır.

Genç yaşlarda yüz kasları gergin ve dengededir. İlerleyen yaşla birlikte yüzde oluşan kırışıklıklarının nedeni, doğal yaşlanma sürecinin bir sonucu olarak kasların gerginliklerini yitirmeleridir. Bunun yanı sıra abartılı yapılan mimik hareketleri de kırışıklıkların oluşumunda diğer bir faktördür.

Kaslardaki gerginlik dengesinin bozulması kırışık ve sarkma gibi sorunlara neden olur. Lifting uygulamaları bu aşamada özel elektrotlar aracılığı ile elastikiyetini kaybetmiş kasların gevşemesine yardımcı olarak gerginliğini yitiren kasların toparlanmasını sağlar. Bu uygulamalar sayesinde, gerginliğini yitiren kaslar normal hâline getirilerek yanak bölgesinde gerginlik, ağız bölgesinde toparlanma, mimik çizgilerinin yumuşaması, çökük göz kapaklarının toparlanması gibi sonuçlar elde edilebilmektedir.

Lifting uygulamalarında değişik teknikler kullanılmaktadır. Özellikle kasların hareket yeteneğini arttırıcı alçak frekanslı akımlar yardımıyla kaslar uyarılarak kasların toparlanmasına yardımcı olunmaktadır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe