Kuzey Kore ABD'yi Uyardı: Tatbikatlara Karşılık Vereceğiz
Kuzey Kore ABD'yi Uyardı: Tatbikatlara Karşılık Vereceğiz
/

Kuzey Kore ABD’yi Uyardı: Tatbikatlara Karşılık Vereceğiz

1 min read

Kuzey Kore dışişleri bakanlığı ABD’yi, ABD-Güney Kore ortak askeri tatbikatlarının “potansiyel bir istilaya hazırlandığını” göz önünde bulundurarak “daha güçlü takip önlemleri” uygulayacağı konusunda uyardı.
Kuzey Kore dışişleri bakanlığı, Kuzey Kore’nin ülkeyi dış askeri tehditlerden korumak için “gerekli tüm önlemleri” almaya hazır olduğunu duyurdu.

Açıklamada, “ABD ciddi askeri provokasyonlarda ısrar ederse, Kuzey Kore daha güçlü takip tedbirlerini dikkate alacaktır.” ifadesine yer verilen açıklamada, ortak askeri tatbikatların “potansiyel bir işgale hazırlık” olduğu belirtildi. ifadeler kullanılır.

Kuzey Kore’nin dün ABD ve Güney Kore’nin Kore yarımadasında büyük çaplı ortak hava tatbikatlarına başladığının açıklanmasının ardından bölgede tansiyon yükseldi.

2015 yılında Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore ilk ortak tatbikatını gerçekleştirdi. Tatbikatlar, eski Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in Kuzey Kore ile uzlaşma politikasının bir parçası olarak 2018’de askıya alınmıştı.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe