Green Card çeşitleri nelerdir? Green Card türleri neler? Kaç tür Green Card var?
Green Card çeşitleri nelerdir? Green Card türleri neler? Kaç tür Green Card var?

Hunların Avrupa’ya olan etkileri nelerdir? Hunlar Avrupa’yı hangi yönlerden etkilemiştir?

1 min read

Avrupa Hun Devleti’nin Ortaçağ boyunca Avrupa’yı etnik, edebi, estetik, siyasi, sosyal ve askeri yönden etkilediği görülmektedir. Bu etkileri şu şekilde sıralamak mümkündür:

a. Kavimler göçü yolu ile etnik olarak etkilemiştir. Kavimler göçü ile gelen ve yerli toplulukların karışmasına neden olarak yaklaşık bugün ki Avrupa etnik yapısı ortaya çıkmıştır.

b. Savaşlar veya dostça münasebetler yolu ile edebî olarak etkilemişlerdi. Almanların ünlü destanı “Nibelungen” ve birçok efsane buna örenek verilebilir.

c. Bozkır sanatı yolu ile estetik olarak etkilemişlerdir.

ç. Batı Roma imparatorluğunun yıkılması (476. İtalya’nın ilk yabancı kralı Odovakar, Attila’nın sadık adamlarından Edekon’un oğlu idi) ve büyük istilâ hareketlerinin başlaması üzerine çok mühim bir tarihî gelişme olarak, Roma-Germen gruplaşma eğiliminin uyanması yolu ile siyasi olarak etkilemişlerdir.

d. Köylünün ve güçsüzün korunmasına yönelik “şövalyelik” (dar manada, atlı savaşçılık) hayatının ve Roma imparatorluk kavramına karşı millî duyguların yaratıcısı olarak sosyal alanda etkilemişlerdir.

e. Avrupa ordularının Türk sistemine göre ıslahı hareketleri dolayısıyla askerî bakımlardan Türk kültür tesirleri Batı’da hemen bütün Orta çağ boyunca devam etmiştir.

Tarihçi akademisyen Mustafa Tanrıverdi tarafından yanıtlanmıştır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe