Golden Gate Köprüsü
Golden Gate Köprüsü
///

Golden Gate Köprüsü Ne Zaman Yapıldı? Golden Gate İntiharları Nedir? Golden Gate Hakkında Bilinmeyenler!

1 min read

Amerika’nın simgelerinden biri olan Golden Gate Köprüsü, San Francisco Körfezi’nde bulunuyor. 1933’ten beri kullanımda olan Golden Gate Köprüsü hakkında bilinmeyenleri sizler için haberlerimize devam etmeniz için bir araya getirdik.

San Francisco Körfezi’nde bulunan Golden Gate Köprüsü, Amerika Birleşik Devletleri’nin simgelerinden biri olarak biliniyor. Köprünün kırmızı renginden dolayı adı Altın Kapı veya Altın Köprü anlamına gelir ve sıklıkla araştırılır. İşte Golden Gate ile ilgili tüm sorularınızın cevapları…

Golden Gate Köprüsü’nün altındaki su ne kadar derin?

ABD Jeolojik Araştırmasına göre, Golden Gate Köprüsü’nün altındaki su derinliği yaklaşık 377 fit veya 115 metredir.

Golden Gate Köprüsü

Köprünün altında cesetler var mı?

1937-2012 yılları arasında Golden Gate Köprüsü’nün altında 1.400 ceset olduğunu ve burada çok sayıda intihar haberi olduğunu söyledi.

Golden Gate inşaatında işçiler mi öldü?

Golden Gate Köprüsü’nün inşası sırasında 11 işçi öldü.

Golden Gate Köprüsü neden kırmızı?

Danışman mimar Irving Morrow, köprü için kırmızı rengi seçti. Ona göre renk, doğal ortamı tamamlıyor ve siste köprünün daha da öne çıkmasını sağlıyor. Neden kırmızı altın kapı deniyor?

Aslında, ikonik renk, ilk formüle edildiğinde projenin hedeflerinden biri değildi. Projenin amacı, köprüyü aşındırıcı unsurlardan korumaktı. Bu nedenle yanmış kırmızı ve turuncu astar ile boyanmıştır.

Golden Gate Ana Renkleri Nelerdir?

Orijinal planda griye boyanması planlanırken, köprünün ABD Donanması gemilerinden kolayca görülebilmesi için siyah ve sarı şeritlerle boyanması planlandı. Mimar kırmızıyı astar olarak kullandıktan sonra köprüyü sağlam tutmaya karar vermiş.

Golden Gate Köprüsü ne zaman açıldı?

Tüm ön hazırlıkların ardından köprünün yapımına 5 Ocak 1933’te başlandı. İnşaat süresi yaklaşık 4 yıl 4 ay olup, 19 Nisan 1937 tarihinde tamamlanmıştır.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe