Forkliftler Ne Amaçla Kullanılır?

1 min read

Forklift diğer bir adıyla çatallı istifleyici, iş hayatında insanların taşıyamayacağı kadar ağır yükleri bir yerden başka bir yere taşınmak amacıyla kaldırılmasını ve istiflenmesini sağlayan bir iş makinesi türüdür. Temel amacı yük taşımak olan bu makinelerin taşıma kapasitesi ise 0.5 ile 40 ton arası değişmektedir.

Forkliftler özellikle depolama hizmetleri başta olmak üzere pek çok endüstriyel alanda fayda sağlamaktadır.  İnsan gücünün kaldıramayacağı kadar ağır yükleri birkaç hamlede kaldırır ve yüklerin zahmetsizce istenilen yere ulaşmasını sağlar. Forkliftler elektrikli ve içten yanmalı motorlar ile çalışır.

Daha çok sanayi alanında depolama, stoklama amacı ile kullanılan forkliftler; ağır malzemeleri yüklemek, taşımak ve boşaltmak için oldukça yararlı bir makinedir. Bununla birlikte; şantiyelerde, limanlarda ve depolarda da bu makinelerin kullanıldığı görülmektedir. Amacı sadece yük taşıma olan forkliftler, toprak alanda kullanılması zor olan ve trafiğe çıkması yasak olan iş makineleridir. Ayrıca bu araçlarla 10 kilometreden fazla hız yapılmaz.

Forklift, iş verimliliği ve tasarruf sağlar. Kısa zamanda hızlı kullanım, yerleştirme, taşıma, depolama ve istifleme sağlayarak, alandan tasarruf etmenizi, zamandan tasarruf etmenizi ve ekonomiden tasarruf etmenizi sağlar. Üstelik insan gücünden tasarruf edilerek, iş kalitesi ve verimliliği de arttırılır.

Forkliftler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Machineryline sitesini ziyaret edebilirsiniz.

5/5 - (5 votes)
Haber Oku
Tidings Globe