Deniz Burnham kimdir? Deniz Burnham biyografisi nedir? Deniz Burnham nereli?
Deniz Burnham kimdir? Deniz Burnham biyografisi nedir? Deniz Burnham nereli?
/

Deniz Burnham kimdir? Deniz Burnham biyografisi nedir? Deniz Burnham nereli?

1 min read

Deniz Burnham, NASA tarafından 2021 Astronot Adayı Sınıfına katılmak üzere seçildi. Ocak 2022’de göreve başlayacak. NASA’nın Silikon Vadisi, Kaliforniya’daki Ames Araştırma Merkezi’nde eski bir stajyer olan Burnham, ABD Donanması’nda bir teğmendir ve Donanma Yedeklerinde hizmet vermektedir. Kimya ve makine mühendisliği derecelerine sahiptir ve Kanada, Teksas ve Alaska dahil olmak üzere Kuzey Amerika genelinde yerinde sondaj projeleri ve emisyon azaltma stratejilerini yönettiği enerji sektöründe deneyimli bir liderdir.

Kişisel Bilgiler

Türkiye’de İncirlik Hava Üssü’nde doğan Burnham, asker bir ailede yetişmesi nedeniyle sık sık yer değiştirmiştir. NASA astronot adayı olarak seçildiği sırada Alaska, Wasilla’da ikamet ediyordu. Ailesi Fairfield, California’dan Sahver Burnham ve Ed Burnham’dır (merhum). Burnham, özel pilot olarak uçmaktan hoşlanır ve helikopter, sabit kanat (kara ve deniz) ve alet derecelendirmelerine sahiptir. Ayrıca paramotor ve yamaç paraşütü uçuyor. O ve nişanlısı Shaun Little, açık havayı keşfetmekten ve motosiklet sürmekten keyif alıyorlar.

Eğitimi

Fairfield, California’daki Vanden Lisesi’nden mezun oldu. 2007 yılında California Üniversitesi, San Diego’dan kimya mühendisliği alanında lisans derecesi aldı. 2017 yılında Los Angeles, Güney Kaliforniya Üniversitesi’nden makine mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Tecrübeleri

Burnham, ABD Deniz Kuvvetleri’nde bir teğmendir ve Alameda, California’daki Donanma tersane operasyonlarını destekleyen bir Deniz Deniz Sistemleri Komutanlığı (NAVSEA) rezerv birimi olan SurgeMain Alameda’nın icra memuru olarak Donanma Yedeklerinde hizmet vermektedir. Burnham, NASA astronot adayı olarak seçildiği sırada, sondaj optimizasyon projelerini ve sondaj kuleleri için emisyon azaltma stratejilerini yönettiği enerji endüstrisinde on yıldan fazla zaman geçirmişti. Kariyerine Alaska, Prudhoe Körfezi’ndeki uzak bir petrol sondaj kulesinde saha mühendisi olarak başladı ve baş saha mühendisi olarak, Kuzey Kutbu boyunca sondaj kulesi sahalarında sondaj operasyonları sırasında ölçüm ve kayıt işlemlerinin tüm yönlerinden sorumluydu. 2011 yılında, Burnham, Wyoming ve Texas’ın çeşitli yerlerinde eğitim aldığı sondaj kuyusu sahası lideri olarak yerinde liderlik pozisyonuna hazırlanmak amacıyla 15 aylık yoğun bir eğitim ve değerlendirme programı için seçildi. Kanada, Ohio ve Teksas’taki sondaj kulelerinde yaklaşık dokuz yıl boyunca yerinde operasyonlara liderlik etti.

NASA Deneyim

USC’de yüksek lisans öğrencisi olan Burnham, Deployable Autonomy Technologies grubunun bir parçası olarak NASA Ames Araştırma Merkezi’nde staj yaptı. Burnham, NASA astronot adayı olarak iki yıllık ilk astronot eğitimini tamamlamak için Ocak 2022’de göreve başlayacak.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe