Burak Yedekçi'nin yönettiği “Gecenin Rengi: Kırmızı” adlı animasyon filminin hazırlıkları başladı!
Burak Yedekçi'nin yönettiği “Gecenin Rengi: Kırmızı” adlı animasyon filminin hazırlıkları başladı!
///

Burak Yedekçi’nin yönettiği “Gecenin Rengi: Kırmızı” adlı animasyon filminin hazırlıkları başladı!

1 min read

Burak Yedekçinin yönettiği “Gecenin Rengi: Kırmızı” adlı animasyon filminin hazırlıklarına başlandı. Yapım sürecine İzmir’de başlanan film, kadın cinayetlerini ve bu süreçte bir kadının başından geçen olaylar zincirini anlatıyor.

Gecenin rengi kırmızı animasyon filminin hazırlıklarına İzmir’de başlandı. Filmin Yapımcılığını Elçin Elgin, Yönetmenliğini Burak Yedekçi, Baş Animatörlüğünü ise Mihriban Aydemir üstleniyor. Hazırlıklarına başlanan film rotoskop animasyon tekniği kullanılarak kadın cinayetlerine dikkat çekmeyi hedefliyor. Film hakkında açıklamada bulunan filmin yönetmeni Animasyon türünün yapım sürecindeki zorluklarına dikkat çekti.  Projenin teknik detaylarını anlatan Burak Yedekçi (yönetmen), “kullanılan teknik ve içeriğin birbiri ile uyumlu olması en önem verdiğimiz konu. Bu projemizde kullandığımız rotoskop animasyon tekniği geleneksel animasyon tekniklerinin başında geliyor. Çekilen filmin üzerini tekrar boyayarak her bir kareyi nakış gibi işliyoruz. Tıpkı annelerimizin yaptığı kanaviçe benzeri sabır gerektiren bir sanat.” Dedi

Her karede emek var.

Animasyon türünün sabır ve fedakârlık isteyen bir iş olduğunu söyleyen filmin yapımcısı Elçin Elgin, çizdikleri her bir karede özel bir emek ve işçilik olduğunun altını çizdi.

“Yapım sürecindeki en büyük zorluklardan biri çizim yapabilecek animatör bulmak. Bu konuda eğitim alan kişiler genel olarak oyun sektörüne yöneldiği için animasyon film yapımında stajyer veya animatör bulmak zorlaşıyor. Dokuz Eylül Üniversitesinin Animasyon bölümü açmış olmasını bir fırsat olarak görüyoruz.” dedi.

5/5 - (2 votes)
Haber Oku
Tidings Globe