Amerika Gazetesi Yayın Yönetmeni Umut Güner Önemli Açıklamalarda Bulundu
Amerika Gazetesi Yayın Yönetmeni Umut Güner Önemli Açıklamalarda Bulundu
/

Amerika Gazetesi Yayın Yönetmeni Umut Güner Önemli Açıklamalarda Bulundu

1 min read

Amerika Gazetesi (amerikagazetesi.com) Genel Yayın Yönetmeni tarihçi yazar Umut Güner gazetenin kuruluşu ve amacı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Siyasi kuramlar, iktidar felsefesi ve Amerika Birleşik Devletleri tarihi ile ilgili akademik çalışmalar yürüten ve amerikagazetesi.com web sayfasının kurucusu ve yayın yönetmeni olan Umut Güner, Türk ve ABD tarihi birlikteliğine ve dostluk mirasına dikkat çekerek ikili ilişkilerin geliştirilmesini arzu ettiğini ifade etti. Umut Güner konuşmasında Türk ve ABD ilişkilerinin yaklaşık olarak 150 yıllık bir tarihi geçmişi olduğunu ve bu tarihi birlikteliğin Cumhuriyetin ilanı ile birlikte güçlenerek her alana yansıdığını ifade etti.

Umut Güner, iki devletin ve halklarının siyasi, sosyal ve ekonomik alanda günümüze kadar geliştirmiş oldukları ilişkilerin ve tarihi dostluğun son yıllarda yaşananlara rağmen asla kopmayacak bir bağa sahip olduğunu açıkladı.

En büyük arzusunun Türk ve ABD ilişkilerinde var olan pürüzlerinin giderilmesi ve tekrardan siyasi, sosyal, ekonomik ve askeri ilişkilerin eskisinden daha güçlü olması olduğunu ifade eden Umut Güner, iki devletin uluslararası alanda birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Amerika Gazetesi’nin kuruluşu ve yayın hayatına başlaması ile ilgili olarak da bu gazete ile Türk ve ABD ilişkilerini güçlendirmeyi, dostluğun pekiştirilmesini ve internette var olan bilgi kirliliklerini önlemeyi arzu ettiklerini ifade etti.

amerikagazetesi.com sitesinin öncelikli amacının Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye ile alakalı tarihi, kültürel ve siyasi birçok yanlış bilginin ve paylaşımın önüne geçmeyi ve ABD ile ilgili en doğru bilgileri paylaşarak Türk ve Amerikan dostluğunu geliştirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Son olarak ise Amerika Gazetesi ile ilgili olarak kendisi tarafından kurulduğunu, Türk ve ABD ilişkilerini, dostluğunu, iş birliğini ve tarihsel birlikteliğini geliştirmeyi amaçlayan bağımsız bir şahsi girişimi olduğunu ifade etti.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe